Χανιά: Μίσθωση 10 κατοικιών από το δήμο για τους αστέγους της πόλης

Στη μίσθωση 10 οικιών, προκειμένου να στεγαστούν ωφελούμενοι του προγράμματος «στέγαση και εργασία για τους αστέγους του Δήμου», προχώρησε ο δήμος Χανίων.

Η δράση υλοποιείται κατόπιν έγκρισης της δ/νσης Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ επιπλέον, έχουν ενταχθεί στην αγορά εργασίας 7 ωφελούμενοι, 3 εκ των οποίων με επιδότηση από το πρόγραμμα.

Όπως ανακοινώθηκε από τους φορείς υλοποίησης του προγράμματος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αστέγων, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος επισκέφθηκαν και έκαναν χρήση του Κοινωνικού Κομμωτηρίου του Δήμου Χανίων, ενώ οι γυναίκες ωφελούμενες του προγράμματος συμμετείχαν τον Οκτώβριο στις δράσεις του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, διενεργώντας προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022, έχει διάρκεια 2 έτη, εγκεκριμένο προϋπολογισμό 400.000 ευρώ, που αφορά σε 19 νοικοκυριά με 42 ωφελούμενους και χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με Αρχή Διαχείρισης τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Στόχος είναι η ένταξη στο πρόγραμμα και η παροχή υπηρεσιών στέγασης, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην εργασία αστέγων. Η αναζήτηση κατοικιών συνεχίζεται, καθώς απαιτούνται 9 ακόμη κατοικίες στα όρια του Δήμου Χανίων.

Δείτε επίσης: 63 νέα οχήματα παραλαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία

Loading