Χανιά: Στο νοσοκομείο με οξεία μέθη 13χρονη  Βρέθηκε σε ημικωματώδη κατάσταση σε προαύλιο εκκλησίας

Χανιά: Στο νοσοκομείο με οξεία μέθη 13χρονη Βρέθηκε σε ημικωματώδη κατάσταση σε προαύλιο εκκλησίας

Με οξεία μέθη μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο στα Χανιά ένα μικρό κορίτσι μόλις 13 ετών, το οποίο είχε εντοπιστεί σε ημικωματώδη κατάσταση στο προαύλιο εκκλησίας στα Λενταριανά.

Η Αστυνομία Χανίων διερευνά τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες η 13χρονη βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ

Ευτυχώς έγινε αντιληπτή εγκαίρως από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ που κάλεσαν άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Όπως απεδείχθη, η ανήλικη είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Ο προβληματισμός για τα περιστατικά μέθης ανηλίκων αυξάνεται ενώ δημιουργούνται πολλά ερωτήματα γύρω από το πόσο εύκολα μικρά παιδιά έχουν πρόσβαση σε αλκοολούχα σκευάσματα και όχι μόνο στα Χανιά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργου Μπέα, στην ΕΡΤ Χανίων, το παιδί διαγνώσθηκε με οξεία μέθη και παραμένει νοσηλευόμενο στην Παιδιατρική Κλινική, ευτυχώς εκτός κινδύνου.

Η Αστυνομία Χανίων διερευνά τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες η 13χρονη βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τα συμπτώματα του αλκοολισμού

Ο ψυχίατρος Σωκράτης Εμμανουηλίδης μίλησε προ λίγων μηνών στην εκπομπή Ελένη για τα συμπτώματα της εξάρτησης από το αλκοόλ.

Ο κ. Εμμανουηλίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο εξαρτημένος καταναλώνει μεγάλες ποσότητες και πάρα πολύ συχνά, ενώ εκδηλώνει αμηχανία και εκνευρισμό όταν κάποιος από το περιβάλλον του τού μιλάει γι αυτό το θέμα.

Από την άλλη, ο κοινωνικός χρήστης αλκοόλ πίνει πολύ λιγότερο και πολύ πιο αραιά και συνήθως αυτό περιορίζεται σε κοινωνικές συνευρέσεις ή σε δραστηριότητες.

Τα συμπτώματα εξάρτησης, εξηγεί ο ειδικός, είναι η επαναλαμβανόμενη χρήση, η δυσκολία του να σταματήσει και η δυσκολία στην καθημερινότητα. Η ανάπτυξη του προβλήματος μπορεί να είναι χρόνια. Το πρόβλημα μπορεί να ξεκινήσει από την εφηβική ηλικία και να εξελιχθεί αργότερα στην ενήλικη ζωή σε διάφορες φάσεις.

Επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο και τις λειτουργίες αυτού. Το οικογενειακό περιβάλλον πρέπει να είναι υποστηρικτικό και όχι απορριπτικό καταλήγει ο κ. Εμμανουηλίδης.

Loading

Play