Απαισιόδοξος ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Δυσοίωνο μέλλον προβλέπει για τις ανατιμήσεις ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ο οποίος φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είπε ευθέως πως σε περίπτωση που δεν ληφθούν μέτρα, τότε η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη όπως ανέφερε, αφού η ακρίβεια θα συνεχίσει να δημιουργεί προβλήματα σίγουρα μέχρι τον Απρίλιο-Μάιο.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ όπως είπε, ο πληθωρισμός έφτασε στο 4,8% ενώ τον Οκτώβριο ήταν στο 3,4% και τον Σεπτέμβριο ήταν στο 2,2%.
«Οι αυξήσεις στην ενεργεία είναι τόσο υψηλές -180% πάνω το φυσικό αέριο και 38% αύξηση σε ηλεκτρικό ρεύμα- αν δεν υπάρξουν μέτρα οι ανατιμήσεις προϊόντων μετά τις γιορτές θα είναι μεγάλες καθώς το στοκ θα εξαντληθεί και ευελπιστούμε ότι τις μέρες των γιορτών θα αυξηθεί ο τζίρος για να απορροφήσουμε ότι μπορούμε».
Αυτό που ζήτησε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ είναι να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 6% ενώ τώρα είναι στο 13% να μην μπει ειδικός φόρος κατανάλωσης στην ενέργεια και ειδικά στα καύσιμα, καθώς και να καλυφθεί από την Πολιτεία ένα μέρος του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος.
Δείτε επίσης: Διάσωση εγκλωβισμένων μεταναστών στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας (vid)
- Εν μέσω βίας και έντασης: Η προεκλογική αναμέτρηση στον Ισημερινό κορυφώνεται
- Η ιδανική ώρα της ημέρας για ντους και οι λόγοι που το υποστηρίζουν
- Καιρός: Σχεδόν αίθριος σε όλη τη χώρα, με καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές
- Αγορές: Μεγάλες πτώσεις για τις ασιατικές μετοχές και τον δείκτη Nikkei
- Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας: Η ανάγκη για βιωσιμότητα και κοινωνικούς μετασχηματισμούς στις πόλεις