O υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας με ανάρτησή του αναφέρεται στο πρόγραμμα Darlene το οποίο αφορά στην ανάπτυξη ειδικών γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας για την αστυνομία
«Η συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης και της επαυξημένης πραγματικότητας στην εθνική και ευρωπαϊκή ασφάλεια». Αυτό σημειώνει αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής. Στόχος, όπως αναφέρει ο ίδιος, να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των σωμάτων ασφαλείας στην αποτροπή και εξουδετέρωση τρομοκρατικών ή εγκληματικών ενεργειών.
Στην ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός αναφέρει: «Με στόχο την ανάπτυξη ενός συστήματος που να βασίζεται στις νέες τεχνολογίες και θα επιτρέπει στους αστυνομικούς να έχουν καλύτερη επίγνωση της κατάστασης κατά τη διάρκεια μίας αστυνομικής επιχείρησης, ξεκίνησε με το συντονισμό του ΕΚΕΤΑ – Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το ερευνητικό έργο DARLENE.
Το πρόγραμμα αναπτύσσει ειδικά γυαλιά Επαυξημένης Πραγματικότητας για την αστυνομία αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής. Ο συνδυασμός αυτός αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των σωμάτων ασφαλείας στην αποτροπή και εξουδετέρωση τρομοκρατικών ενεργειών ή εγκληματικών δραστηριοτήτων.
Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: https://www.darleneproject.eu/ Darlene project. Το ερευνητικό έργο εκκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020 στα πλαίσια του Horizon 2020, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
Δείτε επίσης: Παρασκήνια/ Σε τι δεν αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο Κ. Μητσοτάκης χθες στη Βουλή
- Η πιθανότητα τρίτης θητείας του Τραμπ και οι συνταγματικοί περιορισμοί
- Το αυξανόμενο αντιαμερικανικό αίσθημα στην Ευρώπη εντείνεται λόγω των πολιτικών του Τραμπ
- Τουρκία: Αντίκρουση του υπουργείου Εξωτερικών στο Ισραήλ για τις δηλώσεις κατά του Ερντογάν
- Καναδάς: Παγοθύελλα πλήττει το Οντάριο, εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ζημιές σε υποδομές
- Τα Νέα της Δευτέρας: Συμφωνίες και Συζητήσεις Μητσοτάκη – Νετανιάχου