Σταϊκούρας: Η Ελλάδα σημείωσε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των χωρών της ΕΕ

Χρ. Σταϊκούρας για Τέμπη: «Η κυβέρνηση ανέλαβε την πολιτική ευθύνη»

Την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών υπογράμμισε με την τοποθέτησή του στο Eurogroup o Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς τους Ευρωπαίους για την αλληλεγγύη του προς τη χώρα μας. «Θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη οδύνη μου για το δυστύχημα των Τεμπών. Μια ανείπωτη τραγωδία, η οποία μας έχει συγκλονίσει όλους και έχει απλώσει ένα δίκτυ βαθιάς οδύνης σε όλη την ελληνική κοινωνία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου τους υπουργούς οικονομικών της ΕΕ αλλά και τους Eυρωπαίους Επιτρόπους για την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους. Θα τα καταφέρουμε. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη και έχει δεσμευθεί να κάνει το παν έτσι ώστε να ενισχύσει την ασφάλεια των μεταφορών και να δρομολογήσει μια πατρίδα υψηλών προσδοκιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών, μετά την αρχική του τοποθέτηση ανέλυσε τα στοιχεία που αφορούσαν στην ανάπτυξη για το περασμένο έτος, τονίζοντας πως υπήρχε διπλάσιος ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με την ανεργία να μειώνεται σημαντικά. «Όλα αυτά είναι μια ισχυρή παρακαταθήκη σε μια Ευρώπη υψηλών νέων προκλήσεων σε γεωπολιτικό επίπεδο, μιας νομισματικής πολιτικής που γίνεται όλο και πιο συσταλτική και μιας δημοσιονομικής πολιτικής που μελλοντικά θα γίνει πιο αυστηρή», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και κατέληξε λέγοντας: «Τα τελευταία χρόνια όλοι μαζί στην Ελλάδα πετύχαμε σημαντικές νίκες. Μπορούμε να πετύχουμε και τον εκσυγχρονισμό του κράτους, με δημιουργικότητα, αποφασιστικότητα και συνέπεια. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κράτος, πιο αποτελεσματικό και πιο διαφανές κράτος. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Δείτε επίσης: Νέλλη Γκίνη: «Μου λέει… σήκωσε λίγο το φορεματάκι σου να δω τα πόδια σου»

Loading