Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Σκληρή κόντρα Βαρνάβα – Μανδαλιανού για το ΕΕΕΚ

Άλυτο μένει εδώ και πολλά χρόνια το θέμα του ΕΕΕΕΚ στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Οι εγκαταστάσεις του Ειδικού Σχολείου, μόνο κτίριο που αρμόζει σε σχολείο δε θυμίζουν, αφού στεγάζεται σε ένα μαγαζί πάνω στο δρόμο στην οδό Καραϊσκάκη.  

Η Αστυνομία μάλιστα, κάθε χρόνο αναγκάζεται να κλείσει τον δρόμο για να γίνει ο Αγιασμός. Εδώ και τρία χρόνια, από την ημέρα που εκλέχθηκε ο Κλεάνθης Μανδαλιανός δεσμεύεται ότι την επόμενη χρονιά, η έναρξη του σχολικού έτους θα βρει τους μαθητές σε νέο κτίριο, ωστόσο μένει στις…δεσμεύσεις και δεν τις μετατρέπει σε πράξεις.

Φέτος, υπήρξε ένας πολύ έντονος διαπληκτισμός μεταξύ του δημάρχου και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα ο οποίος βρέθηκε εκεί για να τελέσει τον Αγιασμό. Ο δήμαρχος κ. Μανδαλιανός, αφού για άλλη μια χρονιά δεν υλοποίησε τη δέσμευσή του, απευθυνόμενος στους γονείς των παιδιών πέταξε το «μπαλάκι» της ευθύνης για τη στασιμότητα του έργου σε…εξωγενείς παράγοντες!

Θέλοντας ο κ. Μανδαλιανός να «τηρήσει» τη δέσμευσή του για μετεγκατάσταση των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου, θέλει να συγχωνεύσει το 19ο και το 24ο δημοτικό σχολείο, έτσι ώστε να ελευθερωθεί χώρος που θα φιλοξενήσει τους μαθητές του ΕΕΕΚ.

Μάλιστα ο κ. Μανδαλιανός δίνοντας ρεσιτάλ…αστοχιών ζήτησε από τους γονείς των παιδιών του 24ου να προσέλθουν στο δημοτικό συμβούλιο και να αντιπαρατεθούν με τους γονείς του 19ου έτσι ώστε να δεχτούν τα παιδιά τους στο σχολείο!

Υπάρχει οικόπεδο αλλά…

Το αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι πως υπάρχει οικόπεδο το οποίο βρίσκεται πάνω από τον περιφερειακό για να χτιστεί το σχολείο, ωστόσο ο κ. Μανδαλιανός από τότε που εκλέχθηκε δήμαρχος, δεν έχει ψάξει να βρει καμία χρηματοδότηση!

Ο δήμαρχος μάλιστα, ζήτησε από τον Μητροπολίτη της περιοχής να στείλει επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να…πιέσει καταστάσεις και να προχωρήσει η κατασκευή του σχολείου.
Η επιθυμία του βέβαια βρίσκει απέναντι – όπως είναι λογικό – τους γονείς των παιδιών των δημοτικών, αφού με αυτήν την κίνηση, όχι απλά δε λύνεται το πρόβλημα αλλά δημιουργείται ένα νέο, λόγω έλλειψης διαθέσιμου χώρου που θα μπορεί να «φιλοξενήσει» τους μαθητές των δύο σχολείων.

Την ώρα που έφευγε μάλιστα ο Μητροπολίτης από τον Αγιασμό, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Σταυρίδης απευθύνθηκε στον δήμαρχο με περίσσιο θράσος ρωτώντας τον για ποιο λόγο ζητήθηκε από τον Δεσπότη να εμπλακεί στην υπόθεση.

Η ατάκα του αυτή, εξόργισε τον Μητροπολίτη ο οποίος επέστρεψε προς το μέρος του δημάρχου και μιλώντας του σε πολύ έντονο ύφος, του είπε με άλλα λόγια πως είναι ανεπίτρεπτο να ζητούν τη βοήθειά του και στη συνέχεια άνθρωπος του δήμου να ζητά να μην ανακατευτεί καθόλου στην υπόθεση.

Απαράδεκτη η στάση της ιστοσελίδας του Δήμου

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου επί της ουσίας…κατάπιε το θέμα δημοσιεύοντας άρθρο με τίτλο «Δήμαρχος και Μητροπολίτης συμφώνησαν στην ανάγκη εκπαίδευσης των μαθητών του ΕΕΕΚ σε αξιοπρεπές και ανθρώπινο περιβάλλον» κάτι το οποίο διαψεύδεται από τα ίδια τα γεγονότα…

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ξεκινάμε απ’ την αρχή» κ. Αντώνης Κοντσίδης μίλησε στην politic και είπε:

«Πιστεύω ότι ήταν ατυχής η συμπεριφορά και τα λόγια του δημάρχου και του αντιδημάρχου στον Αγιασμό του ειδικού σχολείου. Ειδικά του αντιδημάρχου εις βάρος του Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα ότι δεν έχει καμία δουλειά στο θέμα του ειδικού σχολείου ενώ προηγουμένως ο ίδιος ο δήμαρχος του ζητούσε να στείλει επιστολή στην υπουργό Παιδείας έτσι ώστε να λυθεί το θέμα του ΕΕΕΚ.

Ο δε δήμαρχος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να λύσει το θέμα και όχι να το μεταβιβάζει στους γονείς του 24ου δημοτικού που αντιδρούν στη συγχώνευση των δύο σχολείων».

Δείτε επίσης: Το Q & A του Κώστα Μπακογιάννη στο Instagram – Απάντησε μέχρι και για τα… ντολμαδάκια