Δ. Θεσσαλονίκης: Λουλουδένιο πάρκο με τη μορφή κακοποιημένης γυναίκας για τη διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (pics)

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος ήταν παρών στη δήλωσή του είπε ότι «ο αριθμός των γυναικοκτονιών είναι φέτος τεράστιος στη χώρα μας και πρέπει να μας βάλει όλους όχι να σκεφτούμε αλλά να δράσουμε».

Φωτογραφίες: Βασίλης Δημόκας

Έξι χιλιάδες λουλούδια τοποθέτησε σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης στην παλτεία Αριστοτέλους έτσι ώστε να τιμήσει την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Παρών ήταν και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος στις δηλώσεις του είπε:

«Πολλές φορές έχω πει ότι δε περιμένουμε τις μέρες για να θυμηθούμε, να τιμήσουμε και να σκεφτούμε. Η βία κατά των γυναικών έχει πολλές μορφές και μπορεί να είναι παντού. Στην εργασία, στο σπίτι, στην οικογένεια ακόμη και στο δημόσιο χώρο. Όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε αυτή την προσπάθεια. Ο αριθμός των γυναικοκτονιών είναι φέτος τεράστιος στη χώρα μας και πρέπει να μας βάλει όλους όχι να σκεφτούμε αλλά να δράσουμε».

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Κοσμοπούλου με τη σειρά της ανέφερε μεταξύ άλλων πως τη σημερινή μέρα «υψώνουμε τη φωνή μας και λέμε όχι στη βία κατά των γυναικών».

«Είναι μια μέρα που όλοι υψώνουμε τη φωνή μας και λέμε όχι στη βία κατά των γυναικών. Η βία σε κάθε της έκφανση μάς έχει κατακλύσει και ειδικά η έμφυλη βία που έχει στόχο όχι μόνο τις γυναίκες, αλλά κάθε ευάλωτη ομάδα. Μέχρι στιγμής είμαστε στο Νοέμβριο και μετράμε 20 γυναικοκτονίες στη χώρα μας. Πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας, να συνειδητοποιηθεί η κοινωνία και να δώσουμε ένα στήριγμα στις γυναίκες. Δεν είναι οι μόνες, δεν είναι μόνες» σχολίασε.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος δήλωσε:

«Η βία δε πρέπει να υπάρχει πουθενά, σε κανένα τομέα και σε κανένα επίπεδο. Και βέβαια η βία προς τους αδύνατους. Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το όμορφο λουλουδένιο πάρκο εδώ για να δείξουμε ότι κι εμείς συμμετέχουμε στην προσπάθεια για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών».

Δείτε επίσης: Κ. Ζέρβας: «Η έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος για το Μουσείο Ολοκαυτώματος συνιστά μια σημαντική στιγμή για τη Θεσσαλονίκη»