ΔΕΗ: Πέφτουν σήμερα οι υπογραφές για τη νέα τριετή ΣΣΕ

Υπογράφεται σήμερα από το Δ.Σ. της ΔΕΗ και τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ η νέα τριετής συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία προβλέπει και την πραγματοποίηση μελέτης για τη σύγκριση των αποδοχών των εργαζομένων με τις αντίστοιχες ομοειδών ευρωπαϊκών εταιριών.

Όπως προκύπτει, η νέα ΣΣΕ θα επιβαρύνει οικονομικά την επιχείρηση με επιπλέον 78.000.000 ευρώ για την επόμενη τριετία. Η μελέτη θα γίνει από διεθνή οίκο που θα εξετάσει τις αμοιβές των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας σε σύγκριση με τις αντίστοιχες αποδοχές που εισπράττουν οι εργαζόμενοι ή ομοειδείς επιχειρήσεις.

propoli

Ανάλογη προσπάθεια είχε γίνει κατά την περίοδο 2008-2009 από την διοίκηση Παναγιώτη Αθανασοπούλου, η οποία όμως δεν εφαρμόστηκε στην πράξη. Σε κάθε περίπτωση διευκρινίζεται πως ανεξάρτητα από τα συμπεράσματα της μελέτης δεν θα θιγούν οι αποδοχές των ήδη εργαζόμενων.

Τι προβλέπει η νέα ΣΣΕ

Η νέα ΣΣΕ προβλέπει ακόμη ρυθμίσεις για την εργασία εξ αποστάσεως και την επαναφορά επιδομάτων σε προηγούμενα επίπεδα. Σε ό,τι αφορά την τηλεργασία προβλέπεται η δυνατότητα εφαρμογής της με πρωτοβουλία τόσο του εργαζόμενου όσο και της επιχείρησης και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Σε σχέση με τα επιδόματα προβλέπεται, τέλος, η καταβολή αναδρομικά (από τον Ιανουάριο του 2019) ειδικών επιδομάτων που είχαν περικοπεί κατά την περίοδο των μνημονίων σε όλο τον όμιλο, με κόστος που διαμορφώνεται στα 38 εκατομμύρια για την τριετία, η επαναφορά του τροφείου στα 6 Euro ημερησίως (είχε περικοπεί στα 4 Euro) και η καταβολή επιδόματος στύλου που καθορίζεται σε 5% επί του μισθού για τους εναερίτες.

Η σύμβαση αφορά τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, τον ΔΕΔΔΗΕ και την ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Δείτε επίσης: Έρευνα της Κομισιόν στη ΔΕΗ για πιθανή καταχρηστική συμπεριφορά στη χονδρική πώληση

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading