«Δεν ήθελα να σκοτώσω το μωρό» υποστηρίζει η 22χρονη

Σοκάρουν τα στοιχεία από τη δικογραφία που σχημάτισε η Δικαιοσύνη για την 22χρονη σπουδάστρια ΤΕΙ, η οποία γέννησε στο σπίτι και πέταξε το βρέφος στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη.

«Πανικοβλήθηκα όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν όπως κάνω και τώρα», είπε η 22χρονη, η οποία κατηγορείται πλέον για παιδοκτονία.

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των μαρτύρων που εντόπισαν το άψυχο κορμάκι. «Δεν ήμουν σίγουρη αν ήταν κούκλα ή μωρό», είπε η γυναίκα που είδε πρώτη το νεκρό βρέφος.

«Δεν ήθελα να το σκοτώσω», δήλωσε η 22χρονη

Η 22χρονη υποστήριξε πως δεν ήθελε να σκοτώσει το βρέφος. Η ίδια, εξάλλου, δεν βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει την εγκυμοσύνη της και τελικά κατέληξε να προκαλέσει το θάνατο του παιδιού της.

«Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2017, έκανα τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο βγήκε θετικό. Αποφάσισα να το πω στον φίλο μου. Τον πήρα τηλέφωνο και όταν του το είπα, μου το έκλεισε. Τον ξαναπήρα κι άλλες φορές, αλλά δε μου το σήκωσε. Ήθελα να κρατήσω το παιδί και δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω. Σκέφτηκα λοιπόν να το κρατήσω μυστικό μέχρι την ημέρα που θα γεννήσω», είπε η νεαρή και συνέχισε:

«Σκεφτόμουν να γεννήσω σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο επειδή δεν είχα λεφτά να πάω σε γιατρό , υπολόγιζα μόνη μου τους μήνες και πίστευα ότι θα γεννήσω το Μάιο. Από τη μητέρα μου κατάφερα να το κρύψω γιατί δεν είχα φουσκώσει πολύ και άρχισα να φοράω πιο φαρδιά ρούχα. Άλλωστε, ποτέ μου δεν ήμουν αδύνατη, οπότε και τα κιλά που πήρα δεν μου φαίνονταν τόσο.

Την Παρασκευή 20-04-18 ξύπνησα κανονικά το πρωί για να πάω στη σχολή. Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι νωρίτερα, όπως κάνει κάθε μέρα. Εγώ έφυγα περίπου στις 8.30. Στο δρόμο για τη σχολή άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, ενώ ξεκίνησε να με πονάει και η κοιλιά. Γύρισα λοιπόν σπίτι για να ξαπλώσω. Επειδή όμως άρχισα να πονάω όλο και πιο συχνά, περίπου κάθε πέντε λεπτά δηλαδή, κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να γεννήσω. Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο. Πανικοβλήθηκα όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν όπως κάνω και τώρα. Δεν ξέρω τι να πω γι’ αυτό που συνέβη. Εκείνη τη στιγμή τα έχασα…».

Μητέρα κατηγορούμενης: «Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους της»

«Δεν το χωράει ο νους αυτό που έγινε» , είπε η μητέρα της κατηγορούμενης, που δεν είχε καταλάβει -όπως λένε και οι δύο- την εγκυμοσύνη της 22χρονης, και συνέχισε:

«Δεν μπόρεσα ούτε καν να της δώσω μια συμβουλή σαν μάνα πριν γίνει ό,τι έγινε. Αυτό που έγινε είναι κάτι τραγικό. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να μπορούσα να τα είχα αποτρέψει όλα αυτά. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω…».

Δάκρυα στα μάτια όμως, προκαλούν και οι καταθέσεις της γειτόνισσας που βρήκε το μωρό, αλλά και του αστυνομικού που το παρέδωσε στο ΕΚΑΒ. Χαρακτηριστικά είναι τα αποσπάσματα που ακολουθούν:

Γειτόνισσα: «Όταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σαν κούκλα. Δεν ήμουν σίγουρη όμως αν ήταν κούκλα ή μωρό. Χτύπησα στη γειτόνισσά μου για να βγούμε στον ακάλυπτο από το δικό της σπίτι. Ούτε αυτή κατάλαβε αν αυτό στο δίχτυ ήταν άνθρωπος ή κούκλα».

Αστυνομικός: «Το κέντρο του ΕΚΑΒ μου είπε να κατεβάσω το μωρό και να το παραδώσω στο ΕΚΑΒ μόλις ερχόταν. Πήρα μια σκάλα και ένα ψαλίδι από το διαμέρισμα και πήγα στο σημείο. Οι γείτονες μου έδωσαν κι ένα σεντόνι για να τυλίξω το μωρό».