Δένδιας – Απάντηση στις νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν δέχεται απειλές»

Αυστηρή απάντηση στις νέες απειλές Ερντογάν έδωσε ο Νίκος Δένδιας από τη Ρώμη.

Η Ελλάδα, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια απορρίπτει τον τουρκικό αναθεωρητισμό και διαμηνύει ότι δεν δέχεται απειλές τύπου «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», όπως αυτές που ακούστηκαν για μια ακόμη φορά από τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο του G-20.

propoli

Ο Νίκος Δένδιας, από τη Ρώμη όπου βρέθηκε και συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα. ΄Όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει πράγματι απειλή πολέμου από την Τουρκία στην Ελλάδα ή ο Ερντογάν εργαλειοποιεί τα ελληνοτουρκικά για εσωτερικό όφελος απάντησε ότι «η μακρά προεκλογική περίοδος στην γείτονα δεν μπορεί ν’ αποτελεί δικαιολογία της έξαρσης της τουρκικής προκλητικότητας».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ενημέρωσε τον ομόλογό του για τα τεκταινόμενα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και ευχαρίστησε την Ιταλία για την υποστήριξη της θέσης της ΕΕ που απορρίπτει το τουρκο-λιβυκό «μνημόνιο», ένα παράνομο, άκυρο και παράλογο μνημόνιο, όπως είπε χαρακτηριστικά Νίκος Δένδιας.

Υπογράμμισε μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι οι απειλές αυτές είναι χρήσιμες διότι αποδεικνύουν στους εταίρους την πραγματική συμπεριφορά της Τουρκίας σε μια χώρα μέλος της ΕΕ και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία δεν φαίνεται ν’ αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα που δημιουργήθηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ήταν ακόμα μια ενδιαφέρουσα αποστροφή του Έλληνα υπουργού, ο οποίος θέλησε να δείξει το πόσο αντίθετα με τις αρχές της δυτικής συμμαχίας κινείται τον τελευταίο καιρό η Άγκυρα. 

Δείτε επίσηςΘεσσαλονίκη: Κάηκε ολοσχερώς παράπηγμα πίσω από τον Κέδρινο Λόφο στο Σέιχ Σου

Loading