«Δέος και μεγαλείο» για την Ελλάδα στην αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

«Δέος και μεγαλείο» για την Ελλάδα στην αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

Το ολυμπιακό ραντεβού ανανεώθηκε για το 2028 στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Το Παρίσι παρέδωσε την Ολυμπιακή σημαία στην δήμαρχο του Λος Άντζελες , Κάρεν Μπας , σηματοδοτώντας το σκηνικό για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2028 σε μια τελετή λήξης που παρουσίασε.

Ο “χρυσός εξερευνητής”, η ελληνική σημαία και ο εθνικός μας ύμνος

Η Τελετή Λήξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησε με την είσοδο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ακούστηκε ο Ύμνος της Γαλλίας, η περίφημη “Μασσαλιώτιδα”, από την Orchester Divertimento του μαέστρου Ζάχια Ζιουανί, ενώ η γαλλική σημαία υψώθηκε προς την οροφή του Σταδίου από τη Γαλλία.

Στη διάρκεια της τελετής, το «Stade de France» βυθίστηκε στο σκοτάδι για την έναρξη της παράστασης, που ονομάζεται «Records», «μεταφέροντας» θεατές και τηλεθεατές σε έναν άλλο κόσμο, με πρωταγωνιστή χαρακτήρα τον «χρυσό εξερευνητή».

Ντυμένος όλος σε χρυσό από τον νεαρό ελβετό σχεδιαστή, Κέβιν Γκερμανιέρ, εμνηνεύτηκε από τον γάλλο breakdancer Αρτούρ Καρντέ.

Κατεβαίνοντας από την οροφή του σταδίου ο «χρυσός εξερευνητής», εμπνευσμένος, από πολλές αναφορές από τη γαλλική ιστορική κληρονομιά, ξεκινώντας από την ιδιοφυΐα της Βαστίλης, καθώς και από πλάσματα της επιστημονικής φαντασίας και βιντεοπαιχνίδια.
Στην εκεί εξερεύνησή του του παραδόθηκε η ελληνική σημαία υπό το άκουσμα του εθνικού μας ύμνου.

«Καθώς η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας χώρος ανακάλυψης για τον Πιερ ντε Κουμπερντέν και τους συνεργάτες του, όταν ανακάλυψε και αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία μας, ο χαρακτήρας μας βοήθησε άλλους εξερευνητές να ξυπνήσουν τα απομεινάρια των Αγώνων και να τα ξαναχτίσουν, γιατί μια μέρα η ανθρωπότητα δημιούργησε αυτό το μνημείο και αξίζει να συνεχίσουμε να το κρατάμε ζωντανό. Τότε εμφανίστηκε ο τίτλος της τελετής: Ρεκόρ, με την τιμητική έννοια των αθλητικών κατορθωμάτων», ανέφεραν οι διοργανωτές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όλα αυτά πριν αποκαλυφθεί το… άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης.

Loading