Δέσμευση περιουσίας του Κωνσταντίνου Πηλαδάκη λόγω κατηγοριών για φοροδιαφυγή και απάτη

Δέσμευση περιουσίας του Κωνσταντίνου Πηλαδάκη λόγω κατηγοριών για φοροδιαφυγή και απάτη

Εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Πηλαδάκη: Δέσμευση περιουσίας λόγω κατηγοριών για απάτη και φοροδιαφυγή. Περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι έχει αποκομίσει ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Πηλαδάκης από παράνομες δραστηριότητες, γεγονός που οδήγησε την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες να εκδώσει τη Διάταξη Δέσμευσης.

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, εκδίδοντας τη Διάταξη Δέσμευσης, δεσμεύει το σύνολο της περιουσίας του επιχειρηματία. Αυτή η υπόθεση αφορά τη διερεύνηση σειράς αδικημάτων που σχετίζονται με φοροδιαφυγή, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ σημειώνεται η εμπλοκή εταιρειών του καζίνο στην Κέρκυρα. Συνολικά, 8 φυσικά πρόσωπα και 5 εταιρείες υπόκεινται σε έλεγχο.

Η Διάταξη Δέσμευσης βασίζεται σε στοιχεία που προήλθαν από μακροχρόνιες έρευνες και αναφέρει σοβαρές ενδείξεις διάπραξης ποινικών αδικημάτων από τον κ. Πηλαδάκη. Οι κυριότερες κατηγορίες περιλαμβάνουν:

Απάτη (άρθρο 386 του Ποινικού Κώδικα): Ο επιχειρηματίας φέρεται να απέκρυψε την ταυτότητα του πραγματικού δικαιούχου των εταιρειών INVICTUS και GLAFKA, παραπλανώντας πιστωτικά ιδρύματα και την εταιρεία Sunrise II NPL Finance Designated Activity Company.

Φοροδιαφυγή (άρθρο 66 §1 του Ν. 4174/2013): Ο Κωνσταντίνος Πηλαδάκης φέρεται να απέκρυψε φορολογητέα εισοδήματα μέσω εικονικών δαπανών στις εταιρείες του.

• Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (άρθρα 2 και 39 του Ν. 4557/2018): Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι ο κ. Πηλαδάκης και άλλοι επτά εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσαν σύνθετες δομές εταιρειών για την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων.

Το συνολικό ποσό που αποκομίστηκε εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Η Διάταξη περιλαμβάνει τη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του κ. Πηλαδάκη και άλλων εμπλεκομένων, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων.

Οι εταιρείες που ελέγχονται περιλαμβάνουν:

• THEROS INTERNATIONAL GAMING INC

• ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΖΙΝΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΕ

• VIVERE ENTERTAINMENT ΑΕ

• INVICTUS USA LLC και GLAFKA GLOBAL OPPORTUNITIES SPC

Οι τελευταίες φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play