Δέσμευση Πλεύρη για προσλήψεις στο νοσοκομείο Χανίων

Συνεχίζει τις επισκέψεις του στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού της Κρήτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποσχέθηκε σε δηλώσεις του στο Νοσοκομείο Χανίων ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη και τις επισκέψεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ο κ. Πλεύρης είπε επίσης ότι θα γίνει επαναπροκήρυξη θέσεων για προκηρύξεις που έχουν βγει άγονες. Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή η προκήρυξη των 4000 θέσεων νοσηλευτών ήδη βρίσκεται στον ΑΣΕΠ και μέσα στις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί. Αφορά στο σύνολο της κάλυψης των θέσεων που έχει ζητήσει το νοσοκομείο Χανίων.

Αντίστοιχα θα βγει προκήρυξη των 700 γιατρών. Εκεί υπάρχει πρόβλημα σε στοχευμένες ειδικότητες γιατί ήδη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν βγει αυτές οι ειδικότητες αλλά έχουν χαρακτηριστεί άγονες. Οπότε με κίνητρα τα οποία επεξεργάζεται η αναπληρώτρια υπουργός θέλουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για να καλυφθούν οι θέσεις όπου υπάρχουν κενά. Παράλληλα στο νοσοκομείο Χανίων έχουν ενταχθεί στο Ταμειο Ανάκαμψης τα ΤΕΠ τα οποία θα έχουν πλήρη αναβάθμιση.

Γίνεται και ενεργειακή αναβάθμιση και η στόχευση μας είναι με 450 εκατομμύρια που έχουμε για τα νοσοκομεία από το Ταμείο Ανάκαμψης και με τις προκηρύξεις 6000 ατόμων, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που θα έχουν βγει μέσα στο καλοκαίρι να μπορέσουμε και να τα αναβαθμίσουμε κτιριακά και να στελεχώσουμε το νοσοκομείο».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ είπε ότι όσες προκηρύξεις και να γίνουν αν δεν δοθούν κίνητρα όπως καλή ανταμοιβή, θα παραμείνουν άγονες.

Πηγή: cretalive.gr

Δείτε επίσης: Σέρρες: Δύο φορές επιχείρησε να σκοτώσει 45χρονο ένας 32χρονος – Παραδόθηκε στις Αρχές