Διαφωνίες μεταξύ μετεωρολόγων για τις καιρικές συνθήκες της Τσικνοπέμπτης και τις πιθανές χιονοπτώσεις. Το τελευταίο 24ωρο έχει ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των μετεωρολόγων σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που αναμένονται την Τσικνοπέμπτη. Η αρχή έγινε όταν ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης υποστήριξε την πιθανότητα χιονοπτώσεων γύρω από αυτήν την ημέρα, επικαλούμενος το παγκόσμιο μοντέλο ΗΡΑΚΛΗΣ που δείχνει έντονα ψυχρές συνθήκες για τη χώρα την επόμενη εβδομάδα.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αντέτεινε ότι «η τσίκνα της ημέρας μας εμποδίζει να δούμε τόσο μακριά». Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι εκτιμήσεις για χιονοπτώσεις σε τόσο μακρινό χρονικό ορίζοντα δεν είναι εφικτές, καθώς η μόνο σίγουρη πρόγνωση αφορά τα επίπεδα χοληστερίνης των γευμάτων εκείνης της ημέρας.
Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας προσέθεσε ότι οι πληροφορίες για ένα ισχυρό κύμα ψύχους την Τσικνοπέμπτη ανακυκλώνονται στο διαδίκτυο χωρίς επιστημονική βάση και εκτίμησε ότι πρόκειται για φτηνό εντυπωσιασμό.
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε παρέμβασή του σε τηλεοπτικό σταθμό, επανέλαβε ότι οι τελευταίες μελέτες δείχνουν τη μετακίνηση πολικών αερίων μαζών προς την Ευρώπη, οι οποίες ίσως φτάσουν και στην Ελλάδα. Ωστόσο, τόνισε ότι το μοντέλο ΗΡΑΚΛΗΣ μπορεί να μην είναι πάντα αξιόπιστο, υπογραμμίζοντας την πολυπλοκότητα της ατμόσφαιρας και των μετεωρολογικών προβλέψεων.
Πηγή περιεχομένου: in.gr