Από τη σελίδα στο Facebook Αναμέτρηση

Διαμαρτυρία φοιτητών μπροστά από τη Βουλή με πανό | Ακολούθησαν προσαγωγές

Το βράδυ της Τετάρτης (7/2) φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και κράτησαν πανό μπροστά στη Βουλή με το οποίο καλούσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην αυριανή (08/02) πανεκπαιδευτική πανελλαδική πορεία.

Σύμφωνα με καταγγελία που έκανε η αριστερή συλλογικότητα «Αναμέτρηση» με ανάρτησή της στο Facebook, αμέσως οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους φοιτητές και συνέλαβαν κάποιους από αυτούς.

propoli

«Έχουν περάσει χειροπέδες σε φοιτήτριες και κάνουν προσαγωγές. Για κάθε 8 φοιτήτριες και φοιτητές που αναρτούν ένα πανό στέλνουν 50 από ομάδες ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και ΔΙΑΣ», τονίζεται στην ανάρτηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο ΑΤ Κυψέλης.


Την ώρα που συνεχίζονται οι καταλήψεις φοιτητές, ακαδημαϊκοί και εκπαιδευτικοί τάσσονται κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων. Το κάλεσμα στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 8/2 στηρίζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού, με 24ωρη απεργία.

Για διευκόλυνση συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων και ειδικά των εκπαιδευτικών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε στάση εργασίας από τις 11.00πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συμμετοχή στη φοιτητική κινητοποίηση.

Την ώρα του συλλαλητηρίου θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού, αναφέρει πως αύριο κηρύσσει και η ίδια 24ωρη απεργία προκειμένου να στηρίξει τους φοιτητές ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Μάλιστα τονίζει πως «το 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει σθεναρά την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, τα οποία ευθέως υπονομεύονται από τις εισαγγελικές διώξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας».

Δείτε επίσης: Ορεστιάδα | Διαδικτυακά τα μαθήματα στο σχολείο της 9χρονης που κατέληξε από στρεπτόκοκκο

Loading