Με στόχο την εξάλειψη της αισχροκέρδειας θα κατατεθεί διάταξη από το υπουργείο Ανάπτυξης για δημοσιοποίηση των ονομάτων εταιριών που παραβιάζουν τους κανονισμούς για την αισχροκέρδεια
Το υπουργείο Ανάπτυξης πρόκειται να φέρει διάταξη στη Βουλή για «μαύρη λίστα» που θα αφορά τους παραβάτες των κανονισμών περί αισχροκέρδειας και θα δημοσιοποιούνται τα ονόματα, όπως είχε γίνει και στην περίοδο της πανδημίας.
Η σχετική συζήτηση για να δίνονται τα ονόματα των παραβατών στη δημοσιότητα άνοιξε τον περασμένο μήνα, μετά από τη γνωστοποίηση πως επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 647.000 ευρώ σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ για πρακτικές αισχροκέρδειας.
Ωστόσο το όνομα του σούπερ μάρκετ δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα, καθώς υπήρχε «νομικό θέμα μέχρι την οριστικοποίηση των προστίμων διότι μεσολαβεί διάστημα προσφυγών».
Δείτε επίσης: Αφρικανική σκόνη: Επανέρχεται από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη
- Η τρελή λατρεία του Osho Bhagwan, το κοινόβιο στις ΗΠΑ και το σκάνδαλο
- Βατικανό: Κρίσιμες στιγμές για τον Πάπα Φραγκίσκο και ο καρδινάλιος που βρίσκεται κοντά του
- Χαρίτσης: Ένα κάλεσμα για μια ειρηνική επανάσταση – όλοι στους δρόμους στις 28 Φεβρουαρίου
- Μητσοτάκης: Πρωτογενές πλεόνασμα 2 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, ενώ ο στόχος ήταν 1,4 δισ.
- Υδρογονάνθρακες: Προτάσεις από τη Chevron και συγκρατημένες τοποθετήσεις από την ExxonMobil