Διαθήκη Mίκη Θεοδωράκη: Τι επιθυμούσε ο μουσικοσυνθέτης – Μουσείο το σπίτι του (vid)

Πέντε πολυσέλιδες διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη αποκαλύφθηκαν όπου στο περιεχόμενο τους δίνει σαφείς οδηγίες σχετικά με την διαχείριση όλων όσων άφησε πίσω του

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης ξεκαθάρισε πως επιθυμεί το σπίτι του, στην περιοχή της Ακρόπολης, μαζί με όλα τα υλικά υπάρχοντά του, να λειτουργήσει στο μέλλον ως μουσείο το οποίο θα διαχειρίζεται το κράτος: «’Όσον αφορά τα προσωπικά μου αντικείμενα που υπάρχουν στην οικία μου επί της οδού Επιφανούς 1, που ανήκουν σε μένα εφόσον έχουν αγοραστεί από εμένα ή έχουν δοθεί ως δώρο σε μένα και επομένως αυτά μπορώ να τα διαθέσω ορίζω λοιπόν να παραμείνουν στο σπίτι αυτό εφόσον μετατραπεί σε μουσείο, με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους, και όχι των σημερινών ιδιοκτητών του. Διαφορετικά να παραδοθούν στην Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Λίλιαν Βουδούρη».

Ακόμη αναφέρεται και στον Νίκο Κουρή, χωρίς να αναγνωρίζει συγγενική σχέση:

«Ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός Mikis Radio, ξεκίνησε εδώ και περίπου δύο χρόνια με πρωτοβουλία του Νίκου Κουρή (Θεοδωράκη), όπως υπογράφει, και τον θεωρώ ως ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μού έχουν γίνει, εκπέμποντας τη μουσική μου, από τα λαϊκά μου τραγούδια μέχρι τις όπερες να απαλλαγεί από την υποχρέωση καταβολής πνευματικών δικαιωμάτων ώστε να διευκολυνθεί έτσι η συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του». 

Παράλληλα παρακαλεί την οικογένεια του να τον βοηθήσει σε αυτή του την προσπάθεια.

Δείτε επίσης: Απ. Λύτρας για Έφη Κακαράντζουλα: «Σε 5,5-6 χρόνια θα είναι έξω – Έπαιζε θέατρο από την πρώτη στιγμή» (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr