Διάβημα του ΥΠΕΞ προς τον Στόλτενμπεργκ για τα συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ στην Τουρκία

Το στρατηγείο του ΝΑΤΟ το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, συνεχάρη την Τουρκία για τη νίκη έναντι της Ελλάδας το 1922

Μετά τα…συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για την ημέρα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η Ελλάδα προχώρησε σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

propoli

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Στη συνέχεια ανάρτησης του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με την ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη.

Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων».

Η ανάρτηση του στρατηγείου της Σμύρνης για το 1922

Το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη συνεχάρη την Τουρκία για την 30η Αυγούστου, αφού οι γείτονες τιμούν τη νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922 στη Μικρά Ασία.

Με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCMD), που εδρεύει μόνιμα στη Σμύρνη, σχολίασε προκλητικά:

«Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης. Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού, για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Δείτε επίσης: Η Τουρκία απευθύνεται στο ΝΑΤΟ για την…παρενόχληση των τουρκικών F16 από ελληνικά S-300

Loading