Δίχως τέλος οι τηλεφωνικές απάτες: Απέσπασαν χιλιάδες ευρώ στην Κρήτη – Το μοτίβο της απάτης

Δύο νέες υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης στην Κρήτη – Πώς του ξεγέλασαν οι επιτήδειοι


Ειδικότερα, ένας άντρας από την Αλβανία που διαμένει στη Σητεία και μία γυναίκα που διατηρεί κατάστημα ρούχων στο Ηράκλειο, είναι τα δύο νέα θύματα των επιτήδειων που μέσω τηλεφώνου εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες με στόχο να τους αποσπάσουν χρήματα.

Το μοτίβο της απάτης:

Συγκεκριμένα, ο άντρας από τη Σητεία είχε βάλει μια αγγελία για πώληση αυτοκινήτου και κάποιος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την αγοραπωλησία. Όπως καταγγέλλεται του είπε ότι θέλει να του καταβάλλει τα χρήματα, τον έπεισε και του απέσπασε τους τραπεζικούς του κωδικούς. Πολύ γρήγορα και τμηματικά του απέσπασε περίπου 20.000 ευρώ!

Στη περίπτωση αυτή αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή ήταν μεγάλο το ποσό ενημερώθηκε και κινητοποιήθηκε και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των χρημάτων.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο δράστης επικοινώνησε με τη γυναίκα και της είπε ότι ήθελε ηλεκτρονικά να της καταβάλει 200 ευρώ για μία δωροεπιταγή. Η ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων στο Ηράκλειο επίσης πείστηκε να δώσει τους κωδικούς της και είδε να κάνουν “φτερά” συνολικά 11.000 ευρώ – 8.000 από δικό της λογαριασμό και 3.000 ευρώ από τον λογαριασμό του πατέρα της στον οποίο ήταν συνδικαιούχος.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Δείτε επίσης: Κατερίνα Παπανάτσιου στην POLITIC: «Η ΝΔ έχει το σύνδρομο του τροχονόμου»