Το φετινό καλοκαίρι, το έργο των μελών ΔΕΠ του ΠΑΔΑ κέρδισε διεθνή αναγνώριση, γεγονός που προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ακαδημαϊκή κοινότητα και το έργο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε διεθνές επίπεδο.
Στα διεθνή δημοσιεύματα σχετικά με την αποκρυπτογράφηση του περιεχομένου της ξύλινης πινακίδας του προϊστορικού Νεολιθικού πασσαλόπηκτου οικισμού της λίμνης του Δισπηλιού στην Καστοριά, η παρουσίαση των απόψεων και του έργου του Κοσμήτορα της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, Καθηγητή του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Γεωργίου Φακορέλλη είναι σημαντική. Ο κ. Φακορέλλης αναγνωρίζεται ως ειδικός σε διεθνές επίπεδο στις χημικές αναλύσεις και στη ραδιοχρονολόγηση με άνθρακα-14 των αρχαίων ευρημάτων, και όπως υποστηρίζεται από μερίδα επιστημόνων, πρόκειται να αλλάξει άρδην τη θεωρία μας για την Προϊστορία.
Για το ζήτημα της λειψυδρίας, πολλοί διεθνείς φορείς απευθύνθηκαν στην Ελισσάβετ Φελώνη, Διδάσκουσα Υδρολογία στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, προβάλλοντας τις θέσεις της για την ορθή διαχείριση και αντιμετώπισή του στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής.
Η Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού, Καθηγήτρια Αικατερίνη Κικίλια αναφέρθηκε στις παθογένειες του Υπερτουρισμού και στις συνέπειές του, προτείνοντας λύσεις για την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη.
Ο Κων/νος Μαρινάκος, Αν. Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού, αναδεικνύει τα ζητήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και τις επιπτώσεις τους στον τουρισμό και το φυσικό περιβάλλον.