Διευρύνονται οι δικαιούχοι των μονοκλωνικών: Έδωσε το πράσινο φως η Επιτροπή Λοιμοξιολόγων

31 ασθενείς έχουν αιτηθεί μέχρι τώρα και κατέληξαν να υποβάλλονται στη θεραπεία

Η Ειδική Επιτροπή των λοιμωξιολόγων ενέκρινε τη διεύρυνση των ομάδων των ασθενών που θα θεραπεύονται με μονοκλωνικά αντισώματα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Επιτροπή συνεδρίασε και έδωσε το «πράσινο φως» για χορήγηση σε περιπτώσεις όπου υπάρχει ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης και ως εκ τούτου θα χορηγούνται πέραν των ανοσοκατεσταλμένων, των ογκολογικών και των μεταμοσχευθέντων και σε ασθενείς με σοβαρή αναπνευστική ή καρδιακή ανεπάρκεια.

Μέχρι στιγμής, 31 ασθενείς έχουν κάνει αίτηση και έχουν λάβει την σχετική θεραπεία, η οποία σήμερα αναμένεται να χορηγηθεί σε άλλους τρεις.

Δικαιούχοι και οι έγκυες

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας μίλησε για τις προϋποθέσεις χορήγησής τους.

«Οι γυναίκες που είναι στο τρίτο τρίμηνο της κύησής τους βρίσκονται σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Σε αυτή την κατηγορία πολιτών μπορούμε να δώσουμε μονοκλωνικά αντισώματα. Ο θεράπων ιατρός θα πρέπει να υποβάλει το αίτημα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση», τόνισε ο κ. Κωτσιόπουλος, διευκρινίζοντας ότι με την εναλλακτική αυτή θεραπεία μειώνεται δραστικά ο κίνδυνος να νοσήσει βαριά μια έγκυος από κορονοϊό.

Δείτε επίσης: «Καμπανάκι» Δημόπουλου για επανεμφάνιση ιλαράς