Δίκη Άλκη Καμπανού: «Καταστρέψανε τη ζωή όλης της οικογένειας», λέει ο πατέρας

«Αν είχαν τα όπλα για να κάνουν κάτι άλλο, θα έπρεπε να αντιδράσει κάποιος διαφορετικά όσο χτυπούσαν τον Άλκη. Να συμπεριφέρονταν ανθρώπινα»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Με την κατάθεση του πατέρα του Άλκη, Αριστείδη Καμπανού ξεκίνησε η δεύτερη μέρα της δίκης των «12» για τη στυγερή δολοφονία του γιού του, με οπαδικά κίνητρα, στη Χαριλάου.

Επικαλούμενος τη στρατιωτική του εμπειρία, ο κ. Αριστείδης Καμπανός έκανε λόγο για οργανωμένη και ασυγκράτητη ενέργεια και για προσχεδιασμένο έγκλημα: «Οι κατηγορούμενοι ήταν όλοι γραμμένοι στη «Θύρα 4».

Έχουνε μια δομή, μια οργάνωση. Όλοι ήταν κάτοχοι φονικών όπλων. Έκλεισαν τα μισά κινητά νωρίτερα και τα υπόλοιπα κατά τη διάρκεια της κίνησης τους. «Σιγή ασυρμάτου» λέγεται στο στρατό για να μη μπορούν να εντοπιστούν από την αστυνομία. Χτυπήσανε γρήγορα» ενώ τόνισε πως «όπως επικαλέστηκαν οι συνήγοροι της υπεράσπισης τους ότι είχαν τα όπλα για να κάνουν κάτι αλλο, θα έπρεπε να αντιδράσει κάποιος διαφορετικά όσο χτυπούσαν τον Άλκη. Να συμπεριφέρονταν ανθρώπινα. Δεν ξέρω πως ήταν ο ψυχισμός του ανθρώπου και γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο».

Μιλώντας για το παιδί του ειπε: «Τον γνώρισα μέσα από τα γράμματα και όλα όσα πήραμε από τους συμμαθητές του γιατί άλλαξε πολλά σχολεία. Επειδή είμαι απόστρατος στρατιωτικός, συνέχεια αλλάζαμε σχολεία με αποτέλεσμα ο Άλκης συνέχεια να προσαρμόζεται στα νέα περιβάλλοντα».

«Ο Αλκης ήταν ο πνευματικός μου πατέρας»

Έκανε λόγο για ένα ήσυχο και ήρεμο παιδι για το οποίο ποτέ δεν δέχτηκαν παράπονο από κανέναν. «Εγώ και η σύζυγος μου δεχόμασταν πολλές φορές μηνύματα απο καθηγητές και φίλους για την ποιότητα του χαρακτήρα του Άλκη. Ειδικά για μένα. Ο Άλκης πιθανόν να ακουστεί ειρωνικό αλλά είναι η πραγματικότητα, ήταν ο πνευματικός μου πατέρας, η φωνή της συνείδησης μου».

Ζήτημα να πήγε πέντε φορές στη ζωή του γήπεδο

Ανακαλώντας στη μνήμη του στιγμές από τη ζωη του γιου του, ο κ Καμπανός σημείωσε πως ο Άλκης «Ήταν απλός φίλαθλος του Άρη, δεν πήγαινε τακτικά, ζήτημα να έχει πάει 5 φορές» και πως «σε αντίθεση με τους δώδεκα δεν ήταν οργανωμένος φίλαθλος». Ο κ. Καμπανός έκανε λόγο για ένα ήρεμο παιδί, που ποτέ δεν είχε συλληφθεί ή προσαχθεί και που μέχρι και σήμερα όλοι του οι φίλοι και οι καθηγητές, έχουν να πουν τα καλύτερα.

«Καταστρέψανε τη ζωή όλης της οικογένειας»

Σχολιάζοντας τη συγγνώμη από πλευρας των 12 που παραλληλα αρνούνται κάθε εμπλοκή με τη δολοφονία του γιου του, ο κ. Καμπανός δήλωσε: «δεν είναι συγγνώμη. Τι ζητάνε συγγνώμη εφόσον δεν έχουν κάνει τίποτα; Ξέρουν ότι καταστρέψανε τη ζωή όλης της οικογένειας;»

Δείτε επίσης: Ένταση ανάμεσα σε Κούγια – Ταουκτσή στη δίκη για τον Άλκη – «Αυτά που κάνεις στην Αθήνα δεν πιάνουν εδώ»