Δίκη Άλκη – Ταουξής: Τα αναθέματα και οι κραυγές δεν βοηθούν την διαδικασία που συγκλόνισε το πανελλήνιο (BINTEO)

Η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη (26/1) με την εξέταση μαρτύρων ενώ αναμένεται να κατέθεσαν και οι φίλοι του Άλκη, που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες του αιματηρού επεισοδίου και συγκαταλέγονται μεταξύ των θυμάτων – Παρών στη δίκη είναι και ο πρόεδρος του Άρη, Θεόδωρος Καρυπίδης

Ρεπορτάζ: Χρίστος Φιλιππούδης, Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

Προσερχόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο ο συνήγορος υπεράσπισης του 12ου κατηγορουμένου, κ. Βασίλης Ταουξής ανέφερε ότι: «Πιστεύω να υπάρχει μια πιο ήρεμη και ψύχραιμη διαδικασία και προσέγγιση πραγμάτων από όλες τις πλευρές».

Όσον αφορά τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα απάντησε ότι δεν είμαι εγώ αυτός που δημιουργεί τις εντάσεις αλλά πολλές φορές αναγκάζεσαι να απαντήσεις.

Για τον 12ο κατηγορούμενο είπε πως «η συμμετοχή του ήταν ανύπαρκτη στο γεγονός που δικάζεται και ελπίζω αυτό να αναγνωριστεί και να του αποδοθούν αυτά που του αρμόζουν» ενώ τόνισε ότι «τα αναθέματα και οι κραυγές που ακούμε εντός και εκτός της αίθουσας δεν βοηθά την διαδικασία που συγκλόνισε και παρακολουθεί το πανελλήνιο με ιδιαίτερη συγκίνηση».

Σημειώνεται ότι και οι 12 κατηγορούμενοι δεν αποδέχονται καμία από τις κατηγορίες παρότι παραδέχθηκαν ότι ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Οι γονείς του Άλκη έφτασαν στο δικαστήριο χωρίς να κάνουν κάποια δήλωση.

Δείτε επίσης: Μητέρα Άλκη προς τους «12»: «Κοιτάξτε με! Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου!»