Δίκη Πισπιρίγκου – Η κατάθεση της ψυχολόγου | «Προσπαθούσε να με πείσει ότι είχε αγωνία»

Δίκη Πισπιρίγκου – Η κατάθεση της ψυχολόγου | «Προσπαθούσε να με πείσει ότι είχε αγωνία»

«Έίχε μεγάλη απόκλιση σε σχέση με άλλους γονείς που είχα δει… είχε μια εμμονική σκέψη ότι θα συμβεί κάτι κακό, μου έκανε εντύπωση».

Το προφίλ της Ρούλας Πισπιρίγκου σκιαγράφησε, βάσει της εμπειρίας που είχε μαζί της, η ψυχολόγος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» καταθέτοντας στο δικαστήριο.

Ειδικότερα, η ψυχολόγος ανέφερε, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται η μητέρα για το θάνατο της Μαλένας, του παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγε πρώτο από τη ζωή στα 3,5 του χρόνια, πως η Πισπιρίγκου έδινε την εντύπωση ενός αποστασιοποιημένου γονέα.

«Η μητέρα προσπαθούσε να με πείσει ότι είχε αγωνία για τη Μαλένα. Χωρίς όμως αυτό να συνοδεύεται από συναίσθημα και αγωνία. Δεν με έπεισε. Σκέφτηκα ότι δεν είχε εγκαθιδρυθεί καν η σχέση μητέρας – κόρης, δεν πρόλαβα όμως να βεβαιωθώ…


Η ψυχολόγος μίλησε για τη στιγμή που έμαθε για τον θάνατο της Μαλένας: «Έπαθα μεγάλο σοκ, μου είπαν: “πέθανε η Δασκαλάκη“. Δεν μπορούσα να φανταστώ, ρώτησα “η μάνα;” “Ποια μάνα;” μου απάντησαν, η Μαλένα».

Κατά τη μάρτυρα η συγκεκριμένη μητέρα «είχε μεγάλη απόκλιση σε σχέση με άλλους γονείς που είχα δει… είχε μια εμμονική σκέψη ότι θα συμβεί κάτι κακό, μου έκανε εντύπωση. Μου έλεγε για τη Μαλένα ότι είναι πολύ καλή, ήσυχο κορίτσι που έχει σχέση καθαριότητας και τακτοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για ένα τόσο μικρό παιδί».

«Αντίθετα, για τη Τζωρτζίνα μου είπε ότι είναι θρασεία και εγωίστρια. Όλα αυτά μου τα είπε αποστασιοποιημένα και ψυχρά. Οι χαρακτηρισμοί της με ξένισαν. Ένα παιδί 3,5 ετών όπως η Μαλένα δεν μπορεί να έχει ρόλο μητέρας», παρατήρησε.

«Το συνέδεσε το παιδί με τη τακτοποίηση του χώρου. Δεν μπορεί ένα παιδί 3,5 ετών να τακτοποιεί σαν μεγάλη…Μου έλεγε αυτά που σκέφτεται με ένα τελείως ψυχρό τρόπο, αποστασιοποιημένο. Υπάρχουν γονείς που πάλλονται από αγωνία, υπάρχουν γονείς που έχουν ακόμη και ενοχές».

Loading

Play