Δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Δίκη Πισπιρίγκου: Ο Αλ. Κούγιας κατέθεσε μήνυση στην γιατρό Αγγ. Καρατζά

Άλλη μία μήνυση σε βάρος γιατρού, σε ό,τι έχει να κάνει με τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της, κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός ποινικολόγος που εκπροσωπεί την κατηγορούμενη μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, κατέθεσε μήνυση σε βάρος της Αγγελικής Καρατζά.

propoli

Η παιδοκαρδιολόγος, η οποία καταθέτει ως μάρτυρας, είχε αναφέρει στην ανακριτική της κατάθεση ότι επικοινώνησαν μαζί της από το Καραμανδάνειο μετά την ανακοπή, ωστόσο στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι η επικοινωνία είχε γίνει πριν την ανακοπή καρδιάς που υπέστη η Τζωρτζίνα.

«Υποβάλλω μήνυση για ψευδή κατάθεση και μακάρι να μπορούσε να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου γιατί η γυναίκα αυτή προσπαθεί να αποπροσανατολίσει φωτογραφίζοντας την εντολέα μου ως ένοχη. Ζητάμε τη διαβίβαση των πρακτικών στον εισαγγελέα» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Αλ. Κούγιας: Γιατί η παιδίατρος παρέπεμψε την Τζωρτζίνα σε εσάς;

Μάρτυρας: Η γιατρός δεν υποπτεύτηκε τίποτα. Με κάλεσε και μου είπε, όταν πέθανε η Ίριδα, θέλω να δεις το παιδί μήπως έχει πρόβλημα στην καρδιά.

Αλ. Κούγιας: Στην Ιριδα κάνατε όλες τις εξετάσεις;

Μάρτυρας: Της έκανα υπέρηχο.

Αλ. Κούγιας: Γιατί δεν κάνατε υπέρηχο; Και το παιδί πέθανε;

Πρόεδρος: Μην απαντήσετε

Κούγιας: Προσφεύγω στο δικαστήριο και θέλω να μου επιτραπεί η ερώτηση για να αναδείξω ότι η εξεταζόμενη είναι μια εντελώς αναξιόπιστη μάρτυρας και εντελώς ανεπαρκής γιατρός.

Εισαγγελέας: Η συγκεκριμένη ερώτηση άπτεται άλλης δικογραφίας. Η αξιοπιστία της μάρτυρος κρίνεται από το δικαστήριο, μέσα από την εξέταση της. Προτείνω να απορριφθεί η ερώτηση.

Κούγιας: Το σύστημα αξιών της μάρτυρος της επιβάλει να λεει ψέματα μέσα στο δικαστήριο. Η μάρτυρας είναι ίσως και η αιτία που δεν απεφεύχθη ο θάνατος της Ίριδας στο σπίτι καθώς η παιδίατρος έδωσε εντολή να γίνει ηλεκτροκαρδιογράφημα και η κυρία μάρτυρας δεν το έκανε.

Το δικαστήριο σε λίγη ώρα αναμένεται να ανακοινώσει  την απόφαση του για το αν θα επιτρέψει ή όχι την ερώτηση για να συνεχιστεί η εξέταση της μάρτυρος.

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει η μαρτυρία Έλληνα που γύρισε από το Σουδάν: «Είδα σκυλιά να τρώνε πτώματα στον δρόμο»

Loading