(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Δήμαρχος Βούλας: «Πρώτα έσβησαν τη φωτιά και μετά τον έβγαλαν έξω, απανθρακωμένο»

Για τον τόπο του δυστυχήματος και για όσα τραγικά είδα με τα ίδια του τα μάτια μίλησε ο δήμαρχος της δήμαρχος της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Μιλώντας στο Newsbeast ανέφερε: «Το δυστύχημα έγινε σχεδόν έξω από το δημαρχείο, στα 200 μέτρα και ήμουν εκεί. Έφτασα πέντε λεπτά μετά την τέλεση του και το είδα στη διαδικασία της διάσωσης της γυναίκας του Μονογυιού. 

Το ΕΚΑΒ ήρθε στα τρία λεπτά, επειδή στην περιοχή μας έχουμε σταθμό ΕΚΑΒ λόγω Ασκληπιείου Νοσοκομείου και ΠΙΚΠΑ. Την είδα την ώρα που την έβαζαν στο ασθενοφόρο, πάνω στο φορείο, κουνούσε τα χέρια και τα πόδια της, σε σοκ βέβαια. Τον ίδιο δυστυχώς δεν καταφέραν να τον βγάλουν.

Πρώτα έσβησαν τη φωτιά και μετά τον έβγαλαν έξω, απανθρακωμένο. Ήταν τραγική η εικόνα, να βλέπεις να βγάζουν έναν άνθρωπο από το αυτοκίνητο και να τον αφήνουν στο χώμα και έπειτα να τον σκεπάζουν με ένα σεντόνι, τι να πω…Δέθηκε το στομάχι μου κόμπος με αυτό που είδα, με έναν νέο άνθρωπο και χωρίς να υπάρχει λόγος.

Ήταν φοβερό μάλιστα να το βλέπεις σε ένα σημείο που γενικά δε συμβαίνουν ατυχήματα. Ατυχήματα έχουν συμβεί στο παρελθόν στα 100-150 μέτρα νωρίτερα, κάποια αυτοκίνητα που είχαν χτυπήσει κολώνες. Εκεί όμως δεν έχουμε ξαναδεί κάτι γιατί αυτό το σημείο είναι σχεδόν πια στην ευθεία εκεί όπου τα αυτοκίνητα ευθυγραμμίζονται για να πάνε προς Βουλιαγμένη.

Ούτε νερά υπήρχαν στο δρόμο. Και μάλιστα αυτός ο δρόμος είναι πρόσφατα ασφαλτοστρωμένος. Το ασφαλτικό του υλικό είναι αντιολισθητικό και τοποθετήθηκε πριν από πέντε μήνες.

Κουβέντιασα με μια κυρία που ήταν αυτόπτης μάρτυρας και μου είπε πως αφενός υπήρχε ταχύτητα στη Ferrari και αφετέρου πως υπήρχε ένας ελιγμός λίγο πριν το φανάρι και ένα κόψιμο του τιμονιού αριστερά. Δεν ξέρω αν προσπάθησε να αποφύγει πεζό όπως λένε οι πληροφορίες αλλά υπάρχει σίγουρα εκεί διάβαση πεζών και φωτεινός σηματοδότης.

Με το στρίψιμο του τιμονιού, το αυτοκίνητο ανέβηκε στη νησίδα, μια μεγάλη νησίδα 5 μέτρων με πυκνή φύτευση. Η νησίδα είναι μεγάλη και έχει ευκαλύπτους. Η Ferrari έσκασε σε ένα ευκάλυπτο με την αριστερή του πόρτα. Αυτή ήταν η εξέλιξη. Πήρε φωτιά την ίδια στιγμή».

Δείτε επίσης: