Δήμος Αθηναίων: Προσφορά πασχαλινών γευμάτων σε περισσότερους από 23.600 ευάλωτους πολίτες

Πασχαλινά γεύματα, τρόφιμα και γλυκά σε παραπάνω από 23.600 ευάλωτους πολίτες της πρωτεύουσας προσφέρει ενόψει Πάσχα ο Δήμος Αθηναίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του του Δήμου, ήδη εδώ και αρκετές μέρες, παραδίδονται σε 18.000 οικογένειες κατ΄όικον πακέτα τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Παράλληλα, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων «στρώνει» το πασχαλινό τραπέζι των αστέγων και των ευάλωτων πολιτών διανέμοντας το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα 2.000 γεύματα αγάπης, προκειμένου να μη μείνει κανείς χωρίς εορταστικό γεύμα αυτές τις άγιες μέρες.

Επιπλέον, γεύματα θα μοιραστούν σε όλες τις δομές της Αθήνας που φιλοξενούν και εξυπηρετούν άστεγο και ευάλωτο πληθυσμό, όπως στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στην Εστία των Αθηνών και στον Ξενώνα Άστεγων Τοξικοεξαρτημένων, στο Σπίτι του Ηθοποιού, στο Υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου, στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών και στην Κοινωνική Κουζίνα.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, το Μ. Σάββατο, μαζί την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, το γεύμα συνοδεύεται από σαλάτες, πίτα, τυρί, ψωμί και φρούτο εποχής.

Την ίδια στιγμή, σε όλους θα διατεθούν εορταστικά γλυκίσματα, αλλά και το παραδοσιακό κόκκινο αυγό για να τσουγκρίσουν ανταλλάσσοντας ευχές και το «Χριστός Ανέστη», τηρώντας τα ήθη και έθιμα του Πάσχα.

Ταυτισμένο με τις παραδόσεις είναι και το γεύμα της Κυριακής του Πάσχα, με αρνάκι, πατάτες, σαλάτες, πίτα, τυρί, ψωμί και φρούτο εποχής, το αναγκαίο για την ημέρα κόκκινο αυγό, τσουρέκι και κουλουράκια.

Όλα τα γεύματα συνοδεύονται από ατομικό νερό και αναψυκτικό.

Πασχαλινά δέματα με τσουρέκι, σοκολάτες αλλά και συσκευασίες με αντισηπτικά μαντηλάκια, διανέμονται και σε 3.600 μέλη των Λεσχών Φιλίας.

«Οι κρίσεις είναι αυτές που μας κάνουν να δίνουμε μεγαλύτερη αξία σε αυτά που πάντα θεωρούσαμε αυτονόητα. Για την Αθήνα παραμένουν καθημερινά ζητούμενα η αλληλεγγύη, η στήριξη όσων μάς έχουν ανάγκη και, πάνω από όλα, η αξιοπρέπειά τους. Όχι μόνο σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε αλλά και κάθε μέρα, σε όλη την πόλη, μένουμε πιστοί στο μεγάλο στοίχημά μας. Να μη μείνει ποτέ κανένας μόνος του», επεσήμανε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Δείτε επίσης: Διόδια: Αυξημένη η κίνηση – Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι της Αστυνομίας, 273 “αναστροφές” σε ένα 24ωρο

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ