Δήμος Κασσάνδρας: «Με την βοήθεια όλων σας αποτρέψαμε τα χειρότερα»

Ο Δήμος Κασσάνδρας με ανακοίνωση του αναφέρεται στις χθεσινές φωτιές στην περιοχή και στην κατάσβεση τους που επιτεύχθηκε  «με την βοήθεια όλων σας καταφέραμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «έπειτα από ολονύχτια μάχη με τις εστίες φωτιάς και μετά την πρωινή επέμβαση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η πυρκαγιά στη Φούρκα που ξέσπασε από την πτώση κεραυνών, τέθηκε υπό έλεγχο» ενώ «με πολύ κόπο και έναν άψογο συντονισμό επιτεύχθηκε ο άμεσος περιορισμός της πυρκαγιάς πριν πλησιάσει στην κατοικημένη περιοχή».

«Η αποτελεσματικότητα των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, που ανέλαβαν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στα μέτωπα της φωτιάς, της αστυνομίας που βοήθησε στην πρόσβαση των οχημάτων, των αγροτών που ήταν σε ετοιμότητα με τα μηχανήματα τους και τις υδροφόρες γεμάτες με νερό, των δεκάδων εθελοντών, των μελών των Εθελοντικών ομάδων, των πολιτών των μηχανημάτων της Περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου φάνηκε στην πράξη. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην περιοχή της πυρκαγιάς ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται, ότι όλοι λειτούργησαν συντονισμένα, εφαρμόζοντας το σχεδιασμό που είχε εκπονηθεί υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής και τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας. Γνωστοποιείται, τέλος, ότι «όλος ο μηχανισμός της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με τους εθελοντές παραμένει σε επιφυλακή»

Δείτε επίσης: Δήμος Καλαμαριάς: Ανάθεση μελέτης για το Αλιευτικό Καταφύγιο Νέας Κρήνης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com