Δήμος Θεσσαλονίκης: Εκδήλωση για τον ρόλο των Συμβουλίων ένταξης μεταναστών και προσφύγων

Διοργανώθηκε εκδήλωση από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) του δήμου Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη συγκρότηση επιτροπών και συλλόγων που θα μπορούν να εκπροσωπήσουν πρόσφυγες και μετανάστες και να κάνουν «ορατά» τα προβλήματά τους – Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Για τον ρόλο των ΣΕΜΠ στην επίτευξη της ομαλής συμπερίληψης σε μια «πόλη της πολιτισμικότητας που έμαθε να σέβεται τον άλλον», αναφέρθηκε στην εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής και νέος πρόεδρος του ΣΕΜΠ, Γιώργος Αβαρλής. 

propoli

Ο κ. Αβαρλής τόνισε «Πρέπει να έχουν έναν φορέα για να μπορούν να εκπροσωπηθούν, γι΄αυτό και  περιμένουμε να συμμετάσχουν συλλογικά όλοι τους». Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το ΣΕΜΠ «μπορεί να βοηθήσει να λυθούν προβλήματα ένταξης».  

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην εύρεση εργασίας αλλά και ενοικίασης διαμερισμάτων όπως και για την έκδοση των αναγκαίων εγγράφων διαμονής.

Στη συζήτηση συμμετείχαν στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ένταξης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης καθώς και αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που διαμένουν στη μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προγράμματος HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 8μελούς σπείρας που λήστευε μετανάστες στην Ειδομένη

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading