(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Δολοφονία Άλκη: Νέες αποκαλύψεις για το στυγερό έγκλημα – Με στειλιάρια έδερναν τον Άλκη λίγο πριν του πάρουν την ζωή

Τα καινούρια στοιχεία που παρουσιάζονται στην υπόθεση – Ο ένας από τους 2 καταζητούμενους, ένας 25χρονος που όλες αυτές τις μέρες κρυβόταν σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη παραδόθηκε το μεσημέρι στην αστυνομία

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες παρουσιάζει ο ΣΚΑΙ για τα όσα αναφέρονται σε καταθέσεις σχετικά με την δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου Άλκη και της παρέας του, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Ο ένας από τους 2 καταζητούμενους, ένας 25χρονος που όλες αυτες τις μέρες κρυβόταν σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη παραδόθηκε το μεσημέρι στην αστυνομία, ενώ από την εισαγγελία εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης και για τον άλλο καταζητούμενο που διαφεύγει στην Αλβανία.

Από όσα συμπεριλαμβανόνται στην δικογραφία προκύπτει ότι η εντεκάδα των κατηγορούμενων, της δολοφονικής αγέλης των χούλιγκαν, είχε συγκεκριμένους ρόλους. Ηταν χωρισμένη σε ομάδες εντοπισμού των υποψήφιων στόχων, άτομα παρακολούθησης, αποθηκάριους οπλισμού και τους θηρευτές της ομάδας κρούσης που έκαναν τα εκδικητικά αιματηρά σαφάρι εναντίον των αντιπάλων τους. Δηλαδή, υπήρχε μια δομή στο επίπεδο των επιθέσεων και βασική ομάδα κρούσης διαφόρων ηλικιών.

«Ο 23χρονος πήρε κάποιον τηλέφωνο, να πάει να δει αν στην περιοχή Χαριλάου, υπάρχουν Αρειανοί και να τον ενημερώσει. Μετά από λίγο, κάλεσε και του είπε ότι δεν υπάρχουν πολλοί συγκεντρωμένοι, παρά μονο διάσπαρτες παρέες σε πεντάδες. Τότε ο 23χρονος είπε να ξεκινήσουν και να χτυπήσουν όποιον βρουν εκεί κοντά….» αναφέρει χαρακτηριστικά μια μαρτυρία.

Από τις καταθέσεις των κατηγορουμένων αποδιδεται στον 23χρονο ένας καθοδηγητικός ρόλος. Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος ήταν ο «κλειδοκράτορας» του συγκεκριμένου συνδέσμου.

Πέταξαν το μαχαίρι εξαφάνισαν κηλίδες αίματος 

Από την δικογραφία προκύπτει και ο βαρύς οπλισμός που είχαν οι δράστες ο οποίος ήταν: 

  • 1 δρεπάνι
  • 3 μαχαίρια
  • 1 στειλιάρι
  • 4 σιδηρολοστούς

Κάποια από αυτά τα πέταξαν και σε υπόνομο ενώ έβγαλαν και κάθισμα από αμάξι που είχε αίμα από έναν από τους δράστες. Μάλιστα, ένας από τους δράστες σε μεταξύ τους συνομιλίες αναφέρει ότι έκανε βλακεία που ξέχασε εκεί το δρεπάνι.

Άλλη μαρτυρία αναφέρεται στον τραυματισμένο δράστη, καθώς ένας από τους φίλους του Άλκη φαίνεται να έχει αντεπιτεθεί χτυπώντας με ένα κράνος έναν από τους κατηγορούμενους.

«Το αριστερό χέρι του 23χρονου είχε κοπεί και είχε γεμίσει αίματα μέσα στο αυτοκίνητο γι αυτό έβγαλε από το αυτοκίνητο το πλατοκάθισμα και το πέταξε σε ένα κάδο. Εκεί πέταξε και το μαχαίρι που κρατούσε σε έναν υπόνομο. Στη συνέχεια πήγαν με ταξί στον σύνδεσμο για να δέσουν το χέρι του».

Μια ακόμα μαρτυρία δείχνει ότι δεν περιορίζεται η υπόθεση στους 11 κατηγορουμένους και μπορεί να υπάρχουν τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα πέρα από τον καταζητούμενο που έχει διαφύγει στην Αλβανία: «Στο τρίτο αυτοκίνητο μάρκας Polo οδηγός ήταν άγνωστος άνδρας, πιθανόν κάτοικος Ωραιοκάστρου, ενώ ενδέχεται να επέβαινε και 5ο άτομο. Συνολικά στα τρία οχήματα μπορεί να βρίσκονταν 13 άτομα».

Παράλληλα, γίνεται αναφορά για ένα άτομο ύψους 1.70,  24 χρονων με σκούφο ο οποίος είναι αξύριστος. 

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, κάθισαν στον σύνδεσμο τουλάχιστον μέχρι τις τρεις το πρωί, μετά εξαφανίστηκαν, σταμάτησαν τις επικοινωνίες, κρύφτηκαν στα σπίτια φίλων και πλέον μετά την σύλληψη τους αποδίδουν κατηγορίες ο ένας στον άλλον. 

Την ίδια στιγμή σοκ προκαλεί η ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του άτυχου παιδιού η οποία μιλά για πολλαπλά, στοχεύμενα και άγρια χτυπήματα από τους δράστες.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό politic.gr: Οι αγρότες της Χαλκιδικής ζεσταίνουν τις μηχανές τους – Ετοιμάζονται να στήσουν το δικό τους μπλόκο