Δολοφονία Άλκη: Στην Ελλάδα ο 20χρονος – Παραδόθηκε και κατευθύνεται στη Θεσσαλονίκη

Ο 20χρονος οδηγείται στη Θεσσαλονίκη, συνοδεία του στρατηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Σκούμα, που τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Παραδόθηκε πριν από λίγο στην ελληνική αστυνομία στη συνοριακή διάβαση της Κρυσταλλοπηγής ο 20χρονος Αλβανός εναντίον  του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.  

propoli

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται πως «εμφανίστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη στα ελληνοαλβανικά σύνορα , δυνάμει εκδοθέντος εντάλματος σύλληψης, 20χρονος αλλοδαπός που εμπλέκεται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη». 

Ο δικηγόρος του, κύριος Παρασκευάς Σπυράτος είχε δηλώσει το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης:

«Εδώ και μία ώρα εχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς, εχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος εγκλημάτων κατα ζωής κ Μαρωνίτης ώστε να υπάρξει συνεργασία να επισπεύσουμε την διαδικασία να έρθει στην Ελλάδα. Πιστεύω οι Αλβανικές Αρχές θα συνεργαστούν. Παραιτείται καθε δικαιώματος του να μείνει στην Αλβανία και θέλει να έρθει. Ειναι συνετή η στάση του.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εξέφρασε και οτι είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια που έχει περάσει στη ζωή του. Έχει συναίσθηση και αντίληψη της βαρύτατης κατηγορίας που του αποδίδεται. Έχει ώριμη βούληση να έρθει στην Ελλάδα. Αυτό τον συμβούλεψα και αυτό έπραξε»

Μέχρι στιγμής προφυλακίστηκαν για το φονικό επεισόδιο έξι κατηγορούμενοι. Αύριο θα περάσουν την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες.   

Δείτε επίσης: Λύτρας: Ο 21χρονος υπέδειξε τον 25χρονο «Αθηναίο» ως δολοφόνο

Loading