Για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης συνελήφθη ένας άνδρας, ο οποίος μαζί 3 συνεργούς επιχείρησε να αποσπάσει χρηματικά ποσά από ηλικιωμένους στην Καβάλα και τη Δράμα
Ο αλλοδαπός δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, αποπειράθηκε να εξαπατήσει πέντε ηλικιωμένους.
Στις 5 Φεβρουαρίου άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη σε περιοχή της Δράμας, προφασιζόμενος ότι η αδερφή της ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανατηφόρο τραυματισμό και της ζήτησε να καταβάλει χρηματικό ποσό για την αποζημίωση συγγενών του υποτιθέμενου θύματος. Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, 2 από τις συνεργούς προσποιήθηκαν την αστυνομικό και την αδερφή της ηλικιωμένης, οι οποίες την προέτρεπαν να καταβάλει τα χρήματα, ενώ ο συλληφθείς μετέβη στην οικία της για την παραλαβή των χρημάτων. Οι προθέσεις των δραστών έγιναν αντιληπτές και η πράξη τους δεν ολοκληρώθηκε, ενώ ο δράστης εντοπίσθηκε και συνελήφθη.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες, με την ίδια μεθοδολογία προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμη 4 ηλικιωμένους σε περιοχές της Καβάλας, χωρίς να τα καταφέρουν.
Στην κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας. Έρευνες διενεργεί το τμήμα Ασφάλειας Δράμας προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας.
Δείτε επίσης: Phishing: Tα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ηλεκτρονικής απάτης
- Νέοι πλειστηριασμοί ακινήτων αναμένονται σύντομα
- Τσίπρας: Ενοχλητική η αντίδραση της Τουρκίας στις επαφές του στις ΗΠΑ με την αμερικανική διοίκηση
- Λήξη προθεσμίας αιτήσεων για Πρότυπα και Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία
- Μακεδονία: Σύλληψη 35χρονου για παράνομη και ανεξέλεγκτη υλοτομία στο δάσος της Αρέθουσας
- Το ταξίδι του Γιάννη Τσακίρη στην Ευρώπη και η υποστήριξη της ΕΤΕπ για την ανάπτυξη της Ελλάδας