Οι οδηγοί ταξί διαμαρτύρονται για την απαγόρευση πρόσβασης στις λεωφορειολωρίδες, απαιτώντας ελεύθερη κίνηση και συνάντηση με την κυβέρνηση. Αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, οι οδηγοί ταξί προγραμματίζουν δυναμικές διαδηλώσεις στους δρόμους, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να μην τους επιτρέπει την πρόσβαση στις λεωφορειολωρίδες. Στο πλαίσιο της απεργίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εργαζόμενοι στον κλάδο συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Μεταφορών, προβάλλοντας τα αιτήματά τους.
Η αστυνομία παρενέβη, εμποδίζοντας τη διαμαρτυρία των επαγγελματιών οδηγών, οι οποίοι ζητούν την ελεύθερη διέλευση των ταξί, δεδομένου ότι σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο ύψους 200 ευρώ. Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) ζητά την ελεύθερη κίνηση στα οχήματα τους όταν μεταφέρουν επιβάτες, αλλά το υπουργείο επιτρέπει μόνο την επιβίβαση και αποβίβαση πελατών στις λεωφορειολωρίδες.
Από την πλευρά του υπουργείου, έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την πανελλήνια ομοσπονδία του κλάδου. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, τόνισε ότι «το ΣΑΤΑ εκπροσωπεί το μισό και πλέον κλάδο από όλη την Ελλάδα και δεν μπορεί να αγνοεί τις ανησυχίες των επαγγελματιών οδηγών». Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση προγραμματίστηκε ως προειδοποίηση μετά τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, που ανακοίνωσε τον αποκλεισμό των έμφορτων ταξί από τις λεωφορειολωρίδες.
Μετά την αποχώρηση τους από το υπουργείο, οι οδηγοί πραγματοποίησαν συμβολική πορεία στο Σύνταγμα, με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους μετά το Πάσχα, εφόσον η κυβέρνηση παραμείνει ανυποχώρητη.
Πηγή περιεχομένου: in.gr