Δύσκολος χειμώνας ναι, αλλά για ποιούς;

Συνέχεια ακούμε «δύσκολος χειμώνας σαν του 42» και μάλιστα από επίσημα κυβερνητικά χείλια το θέμα είναι για ποιους θα είναι δύσκολος χειμώνας.

Του Αλέξανδρου Παναγιωτίδη

Η απάντηση έρχεται μέσα από μια μικρή έρευνα. Σίγουρα δύσκολος χειμώνας θα είναι για την εργατική τάξη της χώρας μας και τους μικρομεσσαίους.

Για ποιούς δεν θα είναι δύσκολος χείμωνας; Σίγουρα δεν θα είναι για τις μεγάλες επιχειρήσεις ενέργειας καθώς ένας από τους σημαντικότερους ομίλους στη χώρα έχει αύξηση κερδών το πρώτο εξάμηνο του 2022, 450% (!!!).

Σίγουρα δεν θα είναι δύσκολος χειμώνας για τους μεγάλους tour operators που είχαν θησαυρίσει φέτος το καλοκαίρι από την ανοδική πορεία του τουρισμού.

Σίγουρα δεν θα είναι δύσκολος χειμώνας και για τους επιχειρηματίες που κατέχουν ιδιωτικές κλινικές καθώς φέτος έχουν σημειώσει αύξηση 250% στα κέρδη τους.

Δύσκολος χειμώνας τέλος δεν θα είναι ούτε και για όσους ασχολούνται με το εμπόριο όπλων καθώς όπως έχουν πει επίσημα χείλη, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, έχει σημειώσει κατακόρυφη αύξηση στις πωλήσεις και την εμπορία των όπλων.

Όπως γίνεται αντιληπτό ακόμα και αυτή η κρίση, είτε βαφτίζεται ενεργειακή, είτε οικονομική έχει συγκεκριμένες ομάδες κόσμου που πλήττει.

Τον κόσμο που βλέπει το καλάθι του Σούπερ Μάρκετ όλο και να μικραίνει και βασικά προϊόντα πλέον να είναι είδος… πολυτελείας.

Δείτε επίσης: Ν. Ανδρουλάκης: Υποτιμητικός ο όρος «Τερατογενέσεις» για κοινοβουλευτικά κόμματα