Δυστύχημα στα Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο σταθμάρχης που έφυγε πριν τελειώσει η βάρδια του

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου ζήτησε και έλαβε ένας από τους δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας στον σταθμό Λάρισας, που είχε φύγει από την εργασία του πριν από τη λήξη της βάρδιάς του τη μοιραία βραδιά που συνέβη η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Παυλόπουλος έμεινε στο γραφείο του ανακριτή για περίπου μισή ώρα, ενώ μαζί με τον δικηγόρο του ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη Παρασκευή, 24 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι ο σταθμάρχης, ο οποίος είναι ο πρώτος, από τους συνολικά τρεις που έχουν κληθεί για να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή, εισήλθε και αποχώρησε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, προφανώς για να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους.

Παράλληλα, προθεσμία πήρε αφού επισκέφτηκε το γραφεία του Ανακριτή και ο δεύτερος νεότερος σε ηλικία και εμπειρία σταθμάρχης ο οποίος φέρεται να αποχώρησει νωρίτερα από την βάρδια του το μοιραίο βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι ο έμπειρος σταθμάρχης και ο συμβασιούχος, αλλά και ο Επιθεωρητής του ΟΣΕΔημήτρης Νικολάου, κατηγορούνται για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, σε βαθμό κακουργήματος, με προβλεπόμενη ποινή από 10 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη. Στο ίδιο, βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνονται ακόμη κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, αλλά και για σωματικές βλάβες.

Προθεσμία για να απολογηθούν αναμένεται να πάρουν και οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι. Στο γραφείο του ανακριτή βρίσκεται αυτήν την ώρα ο δεύτερος σταθμάρχης, ενώ θα ακολουθήσει ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, Δημήτρης Νικολάου.

Δείτε επίσης: Τέμπη: Ανακοίνωσε τις αποζημιώσεις η Hellenic Train – Ποιοι τις δικαιούνται

Loading