Έρευνες των σωστικών συνεργείων για τους αγνοούμενους στα συντρίμμια των δύο αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023. (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Δυστύχημα στα Τέμπη: Στον ανακριτή ο επιθεωρητής του ΟΣΕ – Δηλώνει αθώος σύμφωνα με τον δικηγόρο του

Ενώπιον του ειδικού ανακριτή θα βρεθεί σήμερα ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ο επιθεωρητής αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνυπαιτιότητας με τον σταθμάρχη που είχε βάρδια εκείνο το βράδυ. Με την κατάθεση του επιθεωρητή κλείνει ο πρώτος κύκλος καταθέσεων των πιθανών συνυπεύθυνων της τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς ήδη έχουν καταθέσει οι δύο σταθμάρχες που είχαν υπηρεσία πριν τη μοιραία βάρδια.

Από την πλευρά του ο επιθεωρητής δηλώνει αθώος, αφού τονίζει πως την τελική έγκριση για τις βάρδιες -που εκείνος βγάζει- τη δίνουν οι ανώτεροί του.

«Αρνείται προφανώς τις κατηγορίες. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα. Εν ευθέτω χρόνω θα εισφέρουμε πολλά στοιχεία και σίγουρο είναι ότι την Πέμπτη στην απολογία του δεν πρόκειται να κρύψει τίποτα και θα κάνει θα πει αυτά που πρέπει να πει. Η άποψη μας και επ’ αυτής της κατηγορίας είναι ότι προφανώς δεν υπάρχει ούτε αμέλεια τουλάχιστον για τον άνθρωπο αυτό» έλεγε πριν μερικές ημέρες ο δικηγόρος του Γιάννης Γλύκας.

Δείτε επίσης: Τρομοκρατική επίθεση στου Ψυρρή: Ήθελαν να στρατολογήσουν και άλλα μέλη – Οι συνομιλίες με τον «εγκέφαλο» της οργάνωσης

Loading