Δυστύχημα στη Λιβύη: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από την τραγωδία

Αναπάντητα ερωτήματα υπάρχουν από το δυστύχημα με τους πέντε νεκρούς στη Λιβύη, εκεί όπου η ελληνική αποστολή είχε σπεύσει για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα της Αφρικής.

Οι εικόνες από το τόπο του δυστυχήματος στη Λιβύη δείχνουν το λεωφορείο που μετέφερε την ελληνική αποστολή να είναι στην άκρη του δρόμου και να έχει καεί ολοσχερώς.

Ένα νέο βίντεο από τον τόπο του δυστυχήματος στη Λιβύη δείχνει το σημείο λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση των δύο οχημάτων. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, το βίντεο τράβηξε ένα άλλο αυτοκίνητο που περνούσε εκείνη τη στιγμή από το σημείο. Στα πλάνα φαίνεται να έχει μαζευτεί κόσμος, ενώ ένα τεράστιο σύννεφο καπνού υψώνεται, αφού τα δύο οχήματα έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Το τζιπ που συγκρούστηκε με το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής είχε «πειραγμένο» ντεπόζιτο, το οποίο χωρούσε 200 λίτρα καυσίμων. Γι’αυτό τον λόγο τυλίχθηκε στις φλόγες τόσο το μεγάλο λεωφορείο, όσο και το τζιπ που επέβαινε η οικογένεια από τη Λιβύη.

Από τα 19 άτομα της ελληνικής αποστολής τα 5 σκοτώθηκαν ακαριαία ενώ οι υπόλοιποι που κατάφεραν να σωθούν, εκ των οποίων 8 είναι τραυματισμένοι, επαναπατρίστηκαν χθες τα ξημερώματα με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Όλοι φέρουν εγκαύματα ενώ οι δύο εξ’ αυτών υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ κανενός η ζωή δεν διατρέχει κίνδυνο.

Εισαγγελική έρευνα για το τροχαίο με τους πέντε νεκρούς της ελληνικής αποστολής

Προκαταρκτική εξέταση θα διενεργηθεί για το τροχαίο της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη που είχε ως τραγικό απολογισμό πέντε θύματα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για το πολύνεκρο τροχαίο των μελών της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη, έρευνα που θα διενεργηθεί από το ΥΔΕΖΙ, θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τυχόν αξιόποινες πράξεις όπως ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή και αμέλεια.

Δείτε επίσης: Αναβαθμίστηκαν έξι ελληνικές τράπεζες από τον οίκο Moody’s

Loading