Δυστύχημα στη Λιβύη: Το ΓΕΕΘΑ έδωσε διευκρινίσεις για τις αρχικές αναφορές περί «ελαφρών τραυματισμών»

Μέσω πηγών απαντά το ΓΕΕΘΑ στα όσα έχουν συμβεί από χθες στη Λιβύη και για το γεγονός ότι αρχικά υπήρχαν πληροφορίες για «ελαφρά τραυματίες», κάτι που στην πορεία αποδείχθηκε αναληθές, καθώς πέντε Έλληνες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τώρα λοιπόν πηγές του ΓΕΕΘΑ διευκρινίζουν πως οι πρώτες πληροφορίες βασίζονταν σε ενημέρωση από τις αρχές της Λιβύης, και πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος διασταύρωσης,  πλην της ενημέρωσης από τις αρχές της Λιβύης διά της διπλωματικής οδού, δεδομένου ότι δεν λειτουργούσε στην περιοχή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και τα δορυφορικά τηλέφωνα που είχε μαζί της η ελληνική αποστολή καταστράφηκαν κατά την πυρκαγιά που ακολούθησε τη σύγκρουση των οχημάτων.

Αργότερα (όπως λένε οι πηγές) το Υπ. Υγείας της Λιβύης ανέφερε και Έλληνες ανάμεσα στους νεκρούς, χωρίς να ενημερώσει πιο πριν επίσημα την Ελλάδα. Έτσι το ΓΕΕΘΑ περίμενε πρώτα την επίσημη ενημέρωση, προκειμένου να ανακοινώσει νεκρούς.

Αναφέρουν επίσης πως πριν τη διορθωτική ανακοίνωση εκδοθεί διορθωτική ανακοίνωση έπρεπε να ειδοποιηθούν οι συγγενείς τους από τις στρατιωτικές αρχές, και να μην πληροφορηθούν τη θλιβερή είδηση από τα ΜΜΕ. Όταν όλα αυτά έγιναν, ενημέρωσε και το ΓΕΕΘΑ για νεκρούς.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις στο γήπεδο της Τούμπας πριν το ΠΑΟΚ – Άρης

Loading