ΕΜΠ: Γυαλιά καρφιά το Κτίριο Διοίκησης – Άγνωστοι πέταξαν μπογιές, τρικάκια και έσπασαν τζάμια

Άγνωστοι προκάλεσαν μεγάλες φθορές χθες, αργά το βράδυ, στο κτίριο διοίκησης του ΕΜΠ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Άγνωστοι πραγματοποίησαν βανδαλισμούς, χθες στις 11:30 το βράδυ στο κτίριο διοίκησης του ΕΜΠ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Έσπασαν τζάμια από την εξωτερική πλευρά και πέταξαν μέσα μπογιές και τρικάκια με συνθήματα.

propoli

Η Πρυτανεία έδειξε τα γρήγορα αντανακλαστικά της, ενημερώνοντας άμεσα την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις Αρχές για το γεγονός, δημοσιοποιόντας φωτογραφίες από τις καταστροφές στο κτίριο διοίκησης.

Ταυτόχρονα, η Πρυτανεία τόνισε: «Οι επιδιώξεις των βανδάλων είναι προφανείς, όπως και η οφειλόμενη αντιμετώπισή τους τόσο από πλευράς διοίκησης όσο και κοινότητας του Ιδρύματος».

Δεν είναι μεμονωμένο το περιστατικό του βανδαλισμού

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά τις τελευταίες μέρες που βανδαλίζουν άγνωστοι τα ελληνική δημόσια πανεπιστήμια. Άλλο ένα περιστατικό φθοράς στα πανεπιστήμια είχε παρουσιαστεί την περασμένη Δευτέρα. Ομάδα αντιεξουσιαστών είχε επιτεθεί σε φυλάκιο του κτιρίου διοίκησης της Πρυτανείας του ΑΠΘ, σπάζοντας τζαμαρίες με λοστούς και πέτρες.

Το περιστατικό εντάσσεται στην αλυσίδα βίας από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οποία ξεκίνησε μετά από την αξιοποίηση πέρυσι του επί χρόνια κατειλημμένου Κτιρίου Γκίνη στο ιστορικό συγκρότημα του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, το γκρέμισμα επί χρόνια κατειλημμένου χώρου στην Πολυτεχνειούπολη, για να αξιοποιηθεί από το ίδρυμα, και εκκένωση χώρων κατάληψης στο ΑΠΘ.

Τελευταίο γεγονός, η επέμβαση της ΕΛΑΣ στο ΟΠΑ για να αποτρέψει άτομα να καταλάβουν χώρο εντός του ιδρύματος.

Οι εικόνες της καταστροφής (Καθημερινή):

Δείτε επίσης: Νεότερα για την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Προσήχθη ο πρώην μετρ του Αχίλλειον

Loading