Η Στέλλα Τσίτσουλα, πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» και εξηγεί πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση από παιδιά σε αυτές τις εφαρμογές, τι μπορεί να κάνουν αυτές οι εφαρμογές αλλά και ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι γονείς για να προστατέψουν τα παιδιά τους.
Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου και όχι μόνο, μετά την αποκάλυψη της δράσης δύο ανηλίκων εις βάρος έξι συμμαθητριών τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία του διευθυντή του γυμνασίου όπου φοιτούν τα δύο αγόρια ηλικίας 13 ετών, παραποίησαν φωτογραφίες των έξι κοριτσιών, μέσω ειδικής εφαρμογής, με τέτοιον τρόπο που φαίνονται γυμνές και τις μοιράστηκαν με τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου.
Η Στέλλα Τσίτσουλα, πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» και εξηγεί πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση από παιδιά σε αυτές τις εφαρμογές.
«Υπάρχουν πολλές τέτοιες δωρεάν εφαρμογές στο διαδίκτυο και μπορεί να τις κατεβάσει ο οποιοσδήποτε. Οι εφαρμογές αυτές κινούνται με τη λογική της τεχνητής νοημοσύνης και μπορεί να γίνει και με φωτογραφία και με βίντεο. Ένα παιδί μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή όποιο κινητό και να έχει».
Όπως είπε η κ. Τσίτσουλα, οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να υπάρχει φιλτράρισμα στο τι κατεβάζει το παιδί τους στο κινητό του.
«Δυστυχώς δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν κάποιος αποθηκεύει τις φωτογραφίες μας από τα social media. Αν κάποιος πέσει θύμα τέτοιων εφαρμογών πρέπει να απευθυνθεί αμέσως στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στο Αστυνομικό Τμήμα.
Δείτε επίσης: Τουρκία: Στο 62% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός