Μπισκότα βουτύρου εύκολα και κλασικά. Τα κλασικά αφράτα μπισκότα βουτύρου νόστιμα και τραγανά
Υλικά
- 250 γρ Βούτυρο Αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 125 γρ ζάχαρη άχνη
- 400-500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Βούτυρο Αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου) και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ σιγά σιγά(μπορεί να πάρει από 400-500 γρ αλεύρι αναλόγως το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσετε)
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη την ζύμη και έπειτα την βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.
- Βάζουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο τοποθετούμε την ζύμη ,σκεπάζουμε με μια άλλη λαδόκολλα από πάνω και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 5 χιλιοστών.
- Με ένα ποτήρι ή ένα κουπάτ κόβουμε και δίνουμε το σχήμα στα μπισκότα.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο και κάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-12 λεπτά στους 180 c
*Η συνταγή είναι του σεφ Πάνου Παπαδάκη
Δείτε επίσης: Ρόδος: Πλημμύρες και κατολισθήσεις λόγω της έντονης βροχόπτωσης