Η πιο εύκολη Φανουρόπιτα (χωρίς Μίξερ) με 9 Υλικά
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ αλεύρι για τσουρέκι
- 400 ml χυμό πορτοκάλι
- 340 γρ ελαιόλαδο
- 300 γρ ζάχαρη
- 80 γρ σταφίδες
- 70 γρ καρύδια
- 1 κτγ κανέλα
- 1/4 κτγ γαρύφαλλο σκόνη
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το στόλισμα:
ζάχαρη άχνη
Ταψί 25×35
Εκτέλεση
- Σ ένα μπολ ρίχνουμε 400ml χυμό πορτοκάλι, 340 γρ ελαιόλαδο, 300γρ ζάχαρη, ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Σ ένα γουδί βάζουμε 70 γρ καρύδια και τα σπάμε.
- Σ ένα μπολ ρίχνουμε 500 γρ αλεύρι για τσουρέκι και προσθέτουμε μέσα τα καρύδια, 80 γρ σταφίδες 1,4 κτγ γαρύφαλο,1 κτγ κανέλα, 20γρ μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Στο μείγμα με τα υγρά, ρίχνουμε τα στερεά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ καλά ώστε να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Σ ένα ταψί 25x 35 αλείφουμε με ένα πινελάκι το λάδι και αλευρώνουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις 1 ώρα και 10′ λεπτά στους 160c.
- Τέλος αφού κρυώσει η φανουρόπιτα την γυρίζουμε ανάποδα και βάζουμε στην πάνω πλευρά το σχέδιο που θέλουμε και Πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη.
Δείτε επίσης: Συνταγή: Φανουρόπιτα παραδοσιακή με 7 υλικά