Εφορία: Τελευταία ημέρα πληρωμής του φόρου εισοδήματος με έκπτωση 3%

Λήγει σήμερα η προθεσμία για να πληρώσουν οι φορολογούμενοι τον φόρο εισοδήματος εφάπαξ, εφόσον θέλουν να επωφεληθούν από την έκπτωση 3%.

Οσοι δεν υπέβαλαν ακόμη τη δήλωσή τους έχουν προθεσμία να το κάνουν έως τις 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την παράταση που έδωσε η κυβέρνηση, με πρόσφατη τροπολογία.

Σε αυτή την περίπτωση δεν τίθεται θέμα έκπτωσης, ενώ οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν την πληρωμή με δόσεις θα κληθούν να πληρώσουν τρεις μαζί, μέσα στον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις, Ιουλίου και Αυγούστου, πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ η τρίτη δόση, του Σεπτεμβρίου, έως το τέλος του μηνός. Το υπόλοιπο ποσό του φόρου θα εξοφληθεί σε άλλες πέντε μηνιαίες δόσεις, με την τελευταία στις 28 Φεβρουαρίου 2022.

ΕΝΦΙΑ

Μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου έρχεται και ο ΕΝΦΙΑ, καθώς αναμένεται η ανάρτηση, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος Taxisnet, των ειδοποιητηρίων για περίπου 6,3 εκατομμύρια φορολογουμένους. Κανονικά ο ΕΝΦΙΑ προβλέπεται να πληρωθεί είτε εφάπαξ είτε σε έξι μηνιαίες δόσεις, από το τέλος Σεπτεμβρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στον ΣΚΑΪ, είπε ότι δεν υπάρχει περιθώριο νέας παράτασης στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων λόγω του ΕΝΦΙΑ. Εξήγησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαζόταν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι περισσότερες δόσεις σε μικρό χρονικό διάστημα.

Επίσης, ο ίδιος δήλωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μειώσεων φόρων και εισφορών καθώς και του ΕΝΦΙΑ κατά 8% από το 2022

Δείτε επίσης: ΔΕΗ: Νέο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr