Έφυγε από τη ζωή ο καλλιτέχνης των ασπρόμαυρων τοπίων, Σοφοκλής Χρήστου

Η οικογένεια του εκλιπόντος παρακάλεσε θερμά αντί στεφάνων να πραγματοποιηθούν εισφορές για τη Κιβωτό του Κόσμου.

Σε ηλικία 90 ετών απεβίωσε ο ζωγράφος, Σοφοκλής Χρήστου. Τα έργα του ζωγράφου τιμούν την Ελλάδα αλλά και τον τόπο γέννησής του, την Αθήνα. Γεννημένος στις 21 Μαΐου το 1932, ο ζωγράφος πέρασε την παιδική του ηλικία υπό το καθεστώς της γερμανικής κατοχής, όταν και έχασε ακαριαία τα χέρια και το αριστερό μάτι του.

propoli

Παρά τις αναπηρίες του, ο ζωγράφος σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών, μαθαίνοντας για όλες τις τεχνοτροπίες, υιοθετώντας το ασπρόμαυρο, εφαρμόζοντάς το αριστοτεχνικά στα ελληνικά τοπία τα οποία ζωγράφιζε. Ο ζωγράφος ήταν καλεσμένος του Προέδρου John F. Kennedy, σε προγραμματισμένη έκθεση που θα εγκαινίαζε ο Αμερικανός Πρόεδρος την επόμενη μέρα από αυτή που δολοφονήθηκε στο Dallas. Το έργο «Παρθενώνας» που αρχικά προοριζόταν για τον πρόεδρο John F. Kennedy, παραδόθηκε στη σύζυγό του Jackie Kennedy στο «Κόκκινο Δωμάτιο» και έκτοτε βρίσκεται στον Λευκό Οίκο στην Washington DC.

Η κηδεία του Σοφοκλή Χρήστου θα τελεστεί την Παρασκευή 23/07 σε στενό οικογενειακό κύκλο, στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου & Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Άγιο Στέφανο. Η οικογένεια ζητά από τους θαυμαστές και κοντινούς του ζωγράφου να πραγματοποιήσουν εισφορές στην Κιβωτό του Κόσμου αντί στεφάνων.

Δείτε επίσης: Σχοινάς: «Ο πολιτισμός είναι στο DNA της Ευρώπης»

Loading