Εικόνες ντροπής: Πυροσβέστες κοιμούνται στο πάτωμα και στα τραπέζια του καραβιού επιστρέφοντας από τις φωτιές στη Ρόδο

Κύμα αγανάκτησης και οργής έχουν προκαλέσει φωτογραφίες που δείχνουν τους πυροσβέστες που έδωσαν επί ημέρες μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο, κατά την επιστροφή τους με το πλοίο να κοιμούνται εξουθενωμένοι στα πατώματα, στα τραπέζια και τις καρέκλες.

Σύμφωνα με τον Alpha, επιβάτες που είδαν τους πυροσβέστες να κοιμούνται όπου βρουν στο πλοίο, εξοργίστηκαν που δεν υπήρχε κάποια πρόβλεψη για την διευκόλυνση της επιστροφής τους.

propoli

Πηγές της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι έγινε κάθε προσπάθεια να βρεθούν καμπίνες για τους πυροσβέστες στα πλοία επιστροφής από Ρόδο σε Πειραιά, αλλά λόγω της περιόδου και επειδή ήδη οι ταξιδιώτες είχαν κλείσει καμπίνες εδώ και καιρό, κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο. Μένει να αποδειχθεί αν μετά τη δημοσιοποίηση οι ντροπ[ιαστικές εικόνες θα επαναληφθούν, καθώς στο νσηί έχουν σταλεί εκατοντάδες πυροσβέστες, οι οποίοι επιστρέφουν σταδιακά στις βάσεις τους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής επιχείρησε να απαντήσει σχετικά με εικόνες που κυκλοφόρησαν στα social media, οι οποίες δείχνουν πυροσβέστες να κοιμούνται στο πάτωμα, σε καρέκλες και τραπέζια πλοίου, μετά την πολυήμερη μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Prime» της ΕΡΤ, επιβεβαίωσε πως δεν βρέθηκαν καμπίνες για όλους τους πυροσβέστες στο χθεσινό πλοίο της γραμμής, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης στα δρομολόγια από και προς τη Ρόδο. Πρόσθεσε, δε, πως πολλοί επέστρεψαν με αεροσκάφη.

«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μετακινήθηκαν από και προς τη Ρόδο περισσότεροι από 300 πυροσβέστες, φυσικά για να λάβουν μέρος στην πολύ δύσκολη, πρωτόγνωρη επιχείρηση κινητοποίησης, για να αντιμετωπιστεί η πολύ δύσκολη πυρκαγιά στη Ρόδο» δήλωσε ο κ. Αρτοποιός.

«Βεβαίως, όπως αντιλαμβάνεστε, έπρεπε να λειτουργήσουμε σε ένα πλαίσιο όπου γνωρίζαμε ότι υπήρχε πολύ υψηλή ζήτηση σε όλα αυτά τα καράβια από και προς τη Ρόδο. Αντιλαμβάνεστε ότι χθες Κυριακή ήταν μια μέρα που η ζήτηση ήταν πάρα πολύ υψηλή σε τέτοιου είδους διαθεσιμότητες, από πολίτες, οι οποίοι έπρεπε να επιστρέψουν από τη Ρόδο. Σήμερα που μιλάμε, Δευτέρα όλοι οι πυροσβέστες οι οποίοι επιστρέφουν είναι σε καμπίνες. Περισσότεροι από 65 πυροσβέστες επέστρεψαν χθες. Κάθε μέρα γίνονται αλλαγές πληρωμάτων.

Οι περισσότεροι εξ αυτών πήγαν σε καμπίνες. Οι πυροσβέστες σε καμία περίπτωση δεν αφέθηκαν στην τύχη τους, όμως έπρεπε να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Μιλάμε για τους πυροσβέστες οι οποίοι συνοδεύουν πληρώματα πυροσβεστικών οχημάτων. Δεν πήγαν όλοι οι πυροσβέστες με καμπίνες. Είναι λανθασμένο αυτό. Πολλοί πυροσβέστες πήγαν με εναέρια μέσα, όπως είναι τα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας. Πολλοί πήγαν με ελικόπτερα, οι περισσότεροι πήγαν με καμπίνες. Κάποιοι λίγοι βεβαίως πήγαν με καμπίνες γιατί δεν υπήρχε διαθεσιμότητα χθες στα καράβια τα οποία επέστρεφαν από Ρόδο λόγω πολύ υψηλής ζήτησης. Πρέπει να ακουστεί αυτό. Οι πυροσβέστες δεν έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Υπήρχε και διαμονή και σίτιση», κατέληξε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Δείτε επίσης: Πού είναι μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα – Δείτε τον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας

Loading