Εισαγγελική έρευνα για τον γερανό της Αστυνομίας που έκανε «τρελή» πορεία στην Ακαδημίας

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για το περιστατικό με τον γερανό της Αστυνομίας που έκανε την «τρελή» πορεία ανάμεσα σε διαδηλωτές στην Ακαδημίας.

Το γύρο του διαδικτύου έκαναν πλάνα με γερανό της Αστυνομίας να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Ακαδημίας, παρασέρνοντας μάλιστα δύο κάδους απορριμμάτων προς το μέρος των διαδηλωτών, που συμμετείχαν στη χθεσινή πορεία.

Το όχημα έχει καταγραφεί σε βίντεο να κάνει ελιγμούς και να αναπτύσσει ταχύτητα προσκρούοντας σε κάδους, ενώ στο οδόστρωμα περπατούν διαδηλωτές.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε παραγγελία στην προϊσταμένη της ποινικής δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις εκ μέρους του αστυνομικού-οδηγού του ρυμουλκού οχήματος της ΕΛΑΣ όπως διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απόπειρα ή και τετελεσμένη επικίνδυνη σωματική βλάβη στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρξε τραυματισμός διαδηλωτών.

Σημειώνεται ότι εντολή για έρευνα έδωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο από το κέντρο της Αθήνας, στο οποίο φαίνεται γερανός της ΕΛΑΣ να κινείται με επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα σε διαδηλωτές.

Δείτε επίσης: Ινδία: Εργάτες καταπλακώθηκαν από σακιά με πατάτες – Τουλάχιστον 8 νεκροί

Loading