Πάνω από ενάμιση εκατομμύριο οικογένειες έχουν στηριχθεί από το «Χαμόγελο του Παιδιού», από την ίδρυση του μέχρι σήμερα.
«Δεν μεγάλωσα σε ένα ίδρυμα, μεγάλωσα σε ένα σπίτι» ανέφερε στη διάρκεια της εκδήλωσης, η Μαριλένα Χουσενί η οποία όταν ήταν 11 χρονών βρήκε καταφύγιο στο σπίτι της Νίκαιας. «Μεγάλωσα στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, το λέω πολύ περήφανα, με πολλή αγάπη. Πλέον είμαι μαμά, έχω δυο δικά μου παιδιά και έναν υπέροχο σύζυγο. Όλοι κουβαλάμε μέσα μας συναισθήματα από την οικογένειά μας. Το ίδιο έχω νιώσει για το Χαμόγελο. Είναι μια μεγάλη οικογένεια και δεν θα κουραστώ να το λέω αυτό».
Τουλάχιστον οκτακόσια παιδιά έχουν μεγαλώσει στα σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού, ενώ επιπλέον εκατόν πενήντα χιλιάδες παιδιά έχουν καταφύγει σε κέντρα στήριξης.
«Με αξιοπρέπεια στηρίξουμε χιλιάδες οικογένειες, περίπου εικοσί τρεις χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Και προσπαθούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες σε οικογένειες που έχουν θέματα επιβίωσης, ώστε να μην φύγουν τα παιδιά από αυτές. Γιατί δεν πρέπει τα παιδιά να φεύγουν από την οικογένεια επειδή υπάρχει θέμα φτώχειας» τόνισε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.
Δείτε επίσης: Πάτρα: Αιματηρό επεισόδιο με τραυματίες δύο αλλοδαπούς
- Ρέξαμ: Ιστορικά έσοδα 35 εκατ. ευρώ για το 2024
- Αγουρέλαιο Πτελεού: Στοχεύει στην ένταξη στη λίστα των ΠΟΠ
- Πρώτες εικόνες από την ταινία «Sirat» του Óliver Laxe στο Φεστιβάλ Καννών 2025
- Κοντογεώργης: Η ανάγκη να περιορίσουμε τον λαϊκισμό
- Τρεις 17χρονοι πίεζαν συνομήλικό τους να διακινεί ναρκωτικά και να κυκλοφορεί πλαστά χαρτονομίσματα
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr