Εκνευρίστηκε η Ματίνα Παγώνη γιατί τις πρόσφεραν…κόλλυβα εν ώρα εκπομπής (vid)

Τι είπε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ για τη νέα μετάλλαξη

Αντιμέτωπη με μια αν μη τι άλλο ασυνήθιστη κίνηση ήρθε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη στο studio του MEGA, καθώς η δημοσιογράφος Ανθή Βούλγαρη της πρόσφερε…κόλλυβα πριν αρχίσει η κουβέντα για την πορεία της πανδημίας.

Αρχικά η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την αντίθεσή της με τον περιορισμό των ημερών της καραντίνας στις πέντε διότι όπως είπε κανείς δεν είναι σε θέση να δουλέψει την έκτη μέρα και η ΕΙΝΑΠ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν συμφωνεί με αυτήν την απόφαση.

Επίσης αναφέρθηκε και στη νέα μετάλλαξη η οποία βρέθηκε σε Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, Βέλγιο και Γαλλία. Μπορεί ακόμα να μην υπάρχει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα γι αυτήν την μετάλλαξη, ωστόσο δείχνει ότι είναι πολύ κοντά στην Όμικρον.

«Δεν χρειάζεται πανικός. Ξεκίνησε με πέντε έξι περιστατικά στη Νορβηγία, στη Σουηδία και την Δανία, και μετά έφτασαν τα 60 περίπου περιστατικά. Είναι περίπου σαν την Όμικρον, λίγο πιο επιθετική. Θα την δούμε, θα την μελετήσει το ινστιτούτο. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα», είπε για τη νέα μετάλλαξη.

«Λέμε “εμβολιαστείτε όλοι” για να ηρεμήσουμε με αυτή την ιστορία. Ξέρουμε ότι υπάρχει ο ιός, ξέρουμε ότι θα τον έχουμε εδώ, θα τον αντιμετωπίσουμε και θα προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε φοβισμένοι κάθε μέρα και να πανικοβαλλόμαστε».

Άνοιξε η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση

Θυμίζουμε πως από χθες οι ανοσοκατεσταλμένοι έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού για την τέταρτη δόση. Η κ. Παγώνη είπε πως όσοι πολίτες βρίσκονται σε αυτήν την κατηγορία, δεν έχουν αντισώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα και γι αυτόν τον λόγο θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για να προστατευτούν.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η τρίτη δόση θα δώσει ασφάλεια και στην Όμικρον και στην νέα μετάλλαξη. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος γιατί πρέπει να εμβολιαστεί», είπε. «Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν τα νοσήματα αυτά έχουν και τις θεραπείες τους. Σκεφτείτε τους ανθρώπους αυτούς, έχουμε την Όμικρον και την Δέλτα, οι άνθρωποι βρίσκονται σε πανικό».

Δείτε επίσης: Μετάλλαξη Όμικρον: Πιο αποτελεσματικό το Sputnik V από το εμβόλιο της Pfizer