Η ενίσχυση της υγειονομικής παιδείας μέσω της υγιεινής διατροφής είναι ο βασικός στόχος των εκπαιδεύσεων που θα υλοποιηθούν από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, με έμφαση στη μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης και την απόκτηση γνώσεων σχετικά με την επισήμανση για το περιεχόμενο των ετικετών και τη συσκευασία των τροφίμων. Όπως αναφέρει ανακοίνωση, οι εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε σχολεία της Αττικής, όπως το Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης και το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «Λέλα Καραγιάννη».
Οι εκπαιδεύσεις εντάσσονται στο έργο Preventia, με σκοπό την πρόληψη των Μη Μεταδοτικών Νοσημάτων (ΜΜΝ) και τη μείωση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας σε ολόκληρη την ΕΕ. Τα ΜΜΝ, γνωστά και ως χρόνια νοσήματα, περιλαμβάνουν ασθένειες όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο διαβήτης, που σχετίζονται με ανθυγιεινές συνήθειες όπως η χρήση καπνού και η έλλειψη σωματικής άσκησης. Το έργο Preventia συνεργάζεται με οργανισμούς όπως οι SAFE, LCI, EEKE, CEIP, Promote Ukraine, Amici Obesi και U.DI.CON., και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ