ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: «Kινδύνεψαν οι ζωές τριών πυροσβεστών – Τους σώσαμε τελευταία στιγμή»

Ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας κινδύνεψαν σοβαρά τρεις πυροσβέστες

Για μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση ανέφερε στον ΣΚΑΙ: «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο είναι δυνατό» προσθέτοντας ότι κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης κινδύνεψαν οι ζωές τριών πυροσβεστών. «Τους σώσαμε τελευταία στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

propoli

«Στον Έβρο έχουμε πρόβλημα, και στο Βορειοδυτικό και στο Βορειοανατολικό κομμάτι, η πυκνότητα του δάσους είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να εισέλθουμε, έρποντας μπήκαν στο δάσος οι πυροσβέστες για να κάνουν κατάσβεση» σημείωσε ο κ. Αρτοποιός.

Σχετικά με την κατάσταση με την πυρκαγιά στη Λέσβο, τόνισε ότι έχουν διατεθεί επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, αλλά διευκρίνισε ότι υπάρχουν πολλά μέτωπα στη χώρα, και τα εναέρια μέσα έχουν επιχειρήσει πολύ πέρα από την ασφάλεια των πτήσεων. «Δεν είναι F-16 τα εναέρια, έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες» σημείωσε.

«Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε όλα τα μέτωπα είναι δύσκολο καλοκαίρι, βλέπετε τι γίνεται στην Ισπανία, στην Πορτογαλία…» συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης: Αρκαλοχώρι: Έναν χρόνο μετά τον σεισμό θα γίνουν τα εγκαίνια του ναού που κατέρρευσε

Loading